Obavijesti

Tech

Komentari 1

Ratovi zvijezda i Princeza Leia uče vas kodiranju video igara

Ratovi zvijezda i Princeza Leia uče vas kodiranju video igara
2

Nakon što su lani Elsa i Anna djecu pokušavale zainteresirati za kodiranje, ove godine organizacija Code.org to čini uz pomoć likova iz novih Ratova zvijezda

VIDEO

Programiranje softvera danas je jedno od najtraženijih zanimanja na svijetu. Najrazvijenija tržišta natječu se za kvalitetne developere i majstore koda sve boljim poslovnim ponudama. To je sve dovelo i do velike popularnosti kodiranja, koje nije više samo za štrebere. Danas je cool biti programer.

No, ne znači da je programiranje jednostavno. Iako zvuči logično da programiranje dobije veću važnost u obrazovanju i da se više djece počne učiti kodirati, izvedba nije uvijek jednostavna. Škole stoga stalno traže načine kako programiranje djeci više približiti i učiniti to učenje zabavnijim. Barem u nekim zemljama.

U Americi su to izveli na - holivudski način. Organizacija Code.org uspjela je dogovoriti veliki sporazum s Disneyjem, vlasnikom franšize Ratovi zvijezda.

VIDEO

Napravili su besplatni online tečaj za kodiranje namijenjen djeci, koja mogu naučiti sama kreirati svoje igre, a u tome im pomažu likovi iz Ratova zvijezda.

To nije prvi put da Code.org angažira pomoć 'filmskih' zvijezda. Lani je hit bio tečaj kodiranja s glavnim junakinjama iz animiranog hit filma Snježno kraljevstvo . Preko 13 milijuna korisnika prošlo je taj tečaj, a u njemu se okušao čak i američki predsjednik Barack Obama.

No, za Star Wars verziju u kojoj učenicima pomaže princeza Leia očekuje se da će imati još višestruko više polaznika.

Također, Star Wars tečaj kodiranja nije namijenjen samo za djecu, nego i za odrasle pa i za profesionalne developere. Svi oni mogu koristiti alat i kreirati svoje igre s likovima iz Star Wars franšize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti