To je to što me zanima!

Renault Kwid je koncept auta koji ima bespilotnu letjelicu

Unatoč agresivnom 'terenskom' izgledu, automobil ima pogon na samo dva kotača, a uz njega dolazi bespilotna letjelica koja polijeće s krova i može pratiti promet
Vidi originalni članak

Renault je na Delhi Auto Showu predstavio Kwid, koncept koji ima vlastitu bespilotnu letjelicu.

Mjesto predstavljanja nije slučajno izabrano. U Renaultu kažu da Kwid pokazuje njihovu predanost novim tržištima, kao što je indijsko, a u dizajnu je sudjelovao i Renaultov indijski dizajnerski odjel. Dizajn auta zapravo je međunarodni podvig. Eksterijer je na temelju crteža Jeana Semerive iz Brazila dizajnirao Anton Šamenkov, francuski dizajner ruskog podrijetla, dok je interijer djelo Françoisa Greniera na temelju crteža Indijca Mishua Batre.

Kwid je kompakt robusnog dizajna s vrlo naglašenim kotačima i iznimno malim prevjesima. Unatoč agresivnom "terenskom" izgledu, auto ima pogon na samo dva kotača.

Neobičan i jedinstven unutarnji dizajn izveden gotovo u potpunosti u bijeloj boji inspiriran je ptičjim gnijezdom. Kao komandna ploča služi integrirani tablet koji omogućuje pristup svim spojenim uslugama.

Auto je možda i najzanimljiviji po tome što uz njega dolazi bespilotna letjelica, Flying Companion ili leteći pratilac, koji uzlijeće iz spremnika na krovu kako bi pratio promet, snimao fotografije ili uočavao zapreke na cesti.

Auto koristi 1,2-litreni četverocilindrični motor u kombinaciji s mjenjačem EDC s dvostrukom spojkom, a spreman je i za elektrifikaciju - ispod prednjeg loga nalazi se utikač za punjenje.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zoro 5 06.02.2014.

    Kuda ide taj svijet ?

  • robert borić 06.02.2014.

    jeftinije je čobana da upozorava krave na cesti

  • robert borić 06.02.2014.

    a podmornica

Komentiraj...
Vidi sve komentare