To je to što me zanima!

Riješili misterij objekta na nebu kod Koprivnice: 'Kad su tako nisko, često se misli da su NLO'

Astronomsko društvo Koprivnica otkrilo je da se radi o najsjajnijoj zvijezdi Sirus koja je poznata po svom treperenju i promjenama boje
Vidi originalni članak

Na nebu iznad Koprivnice prije nekoliko je dana snimljen neobičan objekt, a Astronomsko društvo Koprivnica u nedjelju je objavilo objašnjenje o kakvom je točno objektu riječ.

Snimku je objavio portal ePodravina, a čitatelj koji ju je poslao kaže kako se objekt lagano kretao lijevo-desno pa povremeno i gore-dolje. Svjetlo je treptalo i mijenjalo boje, a nije proizvodilo nikakav zvuk.

POGLEDAJTE VIDEO: Objekt na nebu kod Koprivnice 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Snimka je nastala prije tjedan dana nešto iza 22 sata u smjeru jugozapada. Uz pomoć zgrade koja se pojavljuje na snimci iz Društva su uspjeli odrediti azimut i gdje se točno na nebu nalazio objekt.

Pokazalo se da se na nebu te večeri jasno mogla vidjeti najsjajnija zvijezda Sirius te da je ona neobičan objekt uhvaćen na snimci.

ČUDAN OBJEKT Pogledajte snimku: Što je to na nebu kod Koprivnice? 'Išao je lijevo, desno... Nije imao zvuk'

- Smjer gledanja odlično se poklapa, a Sirius je poznat po svom treperenju i promjenama boje. Kretanja kao takvog na snimci nije bilo, osim trešnje mobitela. No, sasvim je lako moguće da je osobi koja ga je promatrala izgledao kao da se kreće - objašnjavaju iz Astronomskog društva Koprivnica.

Ističu da se sjajne zvijezde i planeti vrlo često prijavljuju kao “neidentificirani leteći objekti”, posebno kad su nisko na nebu.

- Tu uvjerljivo prednjači Venera koja je još sjajnija od Siriusa, toliko da je prozvana “kraljicom NLO-a”. Ponekad to mogu biti i Jupiter i Mars kada su u povoljnom položaju - dodaju.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • scythe 04.04.2022.

    Meni je mako čudno da se taj Sirijus može vidjeti samo kod Koprivnice.

  • Robot Chicken 04.04.2022.

    Boli me ona stvar za NLO e.Imali smo toga u 90tima koliko hoces.

  • bezeveze 04.04.2022.

    a I DA JE NLO zbilja mislite da bi narodu priznali "da iznad vas je proletio nlo i pitaj boga kaj se moglo dogodit"? Lazu nas i za puno sitnije stvari. 😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare