To je to što me zanima!

Rimac, Tesla ili Ferrari: Tko je bio najbolji u okršaju jurilica?

Rimčev Concept_One na stazi je testirao popularni YouTuber Archie Hamilton koji je na 402 metra usporedio automobil s najsnažnijom Teslom te Ferrarijevom jurilicom LaFerrari
Vidi originalni članak

Britanski vozač i popularni YouTuber Archie Hamilton htio je otkriti koliko je Rimčev Concept_One brz te je u Hrvatsku stigao kako bi ga usporedio u utrkama protiv Teslinog najsnažnijeg Modela S i Ferrarijeve ekstremne jurilice LaFerrarija. Na stazi su snage prvo odmjerili Concept_One i Tesla i to u Ludicrous režimu vožnje koji izvlači još više snage. Automobili su daleko od usporedivih prema cijeni, ali Teslin obiteljski automobil je najbliži po performansama. U utrci na 402 metra razlika je bila ogromna u ubrzanju i konačnoj razlici. 

Ferrarijeva hibridna jurilica bila je sljedeća na odmjeravanju snaga. Jurilici kojoj uz V12 motor pomaže i elektromotor i Archie bi u startu dao prednost, no u dvije vožnje koje su stavili u video Rimčev automobil je bio bolji - iako je u drugoj razlika puno manja. 

Iz Rimac automobila navode da uvjeti na stazi nisu bili idealni, ali je njihov automobil do 'stotke' ubrzao za 2,69 sekundi, a na 402 metra je imao 9,92 sekundi. Inače, ovaj automobil je nakon utrke zapakiran i isporučen kupcu u SAD-u. 

Idi na 24sata

Komentari 168

  • depeche_mode 22.08.2016.

    I da ide 6x brže, bez trunke razmišljanja bi odabrao ferrari pored ovog moćnog usisavača. I da, djeluje mi kao plaćena reklama od rimca. Btw, svaka čast dečkima što guraju ovu priču.

  • 16.08.2016.

    Ja ne znam dali je ljudima koje nešto zanima toliko teško provjeriti informacije onoga što vas zanima? Vrlo lako se provjeri na par web stranica što taj la Ferrari može i lako se donese zaključak. Znači pogledao sam na nekoliko stranica kao laptimes.com zero times wikipedija isl koje su mogućnosti La Ferrarija, a oni koji su ga vozili kažu ovako prosječna vremena ubrzanja do 100khmh su laFerrariju odo 2,4-2,5 sec. 6,8-6,9 sec do 200kmh i 15 - 15,5 sec do 300kmh. Na svim ovim stranicama koje sam naveo ,a to možete provjeriti i sami je LaFerrariju vrijeme na 402 metra 9,7 sec što je brze skro na 0,3 sec nego concept one. Stoga zaključak je jasan. Ili je Ferrarijev vozač namjerno loše startao u svrhu promocije Concept one ili ga nije stiskao do kraja. Da se razumijemo Rimčev je uspjeh ogroman i drago mi je da netko od naših ljudi napravi nešto poput njega. Sitne u to razlike jer su to sve auti koji pobjede broje u desetinkama sekunde no ne treba pretjerivati u nečemu da bi se dobila nekakva reklama. I da napomenem i Veyron ,P1,918 isl su svi brži od vremena koje je u ovom videu postavio concept one. Stvaran test sportskih automobila ove klase je ubrzanje do 300kmh ili na milju jer kod ovolike snage malo lošija reakcija na startu znači poraz. I inače se testiraju ovakvi bolidi na stazi kao "zeleni park" gdje se u 7 minuta mogu vidjeti prednosti i mane automobila na stazi. Rimac je napravio odličan stroj s malo resursa no lažiranje testa i nije neka reklama.

  • Mislilac 16.08.2016.

    Ovo je samo plaćena reklama za Rimca jer se tako različiti modeli sa tako različitim cijenama i motorima ne mogu komparirati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare