To je to što me zanima!

Rodila prvu djevojčicu koja nikad neće dobiti rak dojke

London: Liječnici su skenirali embrije majke (27) i odstranili naslijeđeni gen BRCA-1 kojim je dijete imalo 50 do 85 posto mogućnosti da razvije rak
Vidi originalni članak

Anonimna Britanka (27) rodila je prvu genetski modificiranu bebu, koja pouzdano nikada neće oboljeti od raka dojke jer su joj taj gen odstranili. Roditelji su se odlučili na takvu oplodnju jer su posljednje tri generacije žena u njihovoj obitelji imale rak dojki. Liječnici su skenirali embrije buduće majke i odstranili naslijeđeni gen BRCA-1 kojim je dijete imalo 50 do 85 posto mogućnosti da u nekoj životnoj dobi razvije rak. Iz šest od 11 embrija izvadili su sporni gen i dva embrija usadili u maternicu. Ostale su spremili za buduću oplodnju. Stručnjaci navode da je ovo prvi slučaj koji će donijeti nadu tisućama obitelji, koje imaju povijest opake bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • jesenjin 09.01.2009.

    fora...

  • zena macka 09.01.2009.

    svaka cast ali to ne znaci da ona nece imati neke druge probleme

  • iana 09.01.2009.

    Dragi moj zorane 123456! nema komentara pobožnih? Jeli ti opće znaš što "pobožni" tj. Crkva kažu o ovome? Očito ne! Dozvoljeno je kloniranje terapijsko u svrhe liječenja kao i zadiranje u DNK čovjeka opet u svrhe očuvanja zdravlja.. to je blagoslovljeno od Boga jer je do toga čovjek došao služeći se od Boga darovanim razumom. Na prvim stranicama Biblije piše da je Bog stvorio svijet u 6 dana tj. nesavršeno, a ne dani kao vremenski periodi... i onda čovjeku daje VLAST I SLUŽBU da gospodari ali poput Boga, daje mu inteligenciju da stvorenje 6.-og dana pretvori u stvorenje 7.-og dana tj. u sebi savršenije i pšoželjnije. Kloniranje u kojem bi čovjek poput Boga "proizvodio" čovjeka, oplodnja u kojoj bi da se rodi dijete oplodili nekoliko desetaka pa i stotina jajašaca i onda napravili sa svima njima pobačaje a ovo 1-2-3 djece pustili da preživi izravno je protiv Boga i nedopušteno je. Kloniranje i zaddiranje u genski materijal radi pomoći zdravlju od Crkve i Boga sasvim je ok.

Komentiraj...
Vidi sve komentare