To je to što me zanima!

Ruska kapsula Sojuz vratila tri člana posade na Zemlju: Sve su podvrgnuli liječničkom pregledu

U kapsuli Sojuz MS-24 bili su Loral O'Hara iz Sjedinjenih Američkih Država, Marina Vasilevska iz Bjelorusije i Oleg Novicki iz Rusije...
Vidi originalni članak

Ruska kapsula Sojuz sletjela je sigurno u subotu u Kazahstan s tri člana posade Međunarodne svemirske postaje (ISS) nakon završetka njihove misije. Kapsula je sletjela na travnjak blizu jugoistočnog grada Jezkazgana, objavila je ruska svemirska agencija Roscosmos.

UNIŠTILI ŠEST ZRAKOPLOVA Ukrajina napala rusku vojnu zračnu bazu Morozovsk

U kapsuli Sojuz MS-24 bili su Loral O'Hara iz Sjedinjenih Američkih Država, Marina Vasilevska iz Bjelorusije i Oleg Novicki iz Rusije.

Svi troje odmah su podvrgnuti standardnom liječničkom pregledu.

O'Hara je bila na ISS-u od rujna 2023. Vasilevska i Novicki stigli su na ISS, koji se nalazi u orbiti 400 kilometara iznad Zemlje, tek prije 12 dana.

Vasilevska, koja radi kao instruktorica letenja i stjuardesa za zrakoplovnu tvrtku Belavia, prva je Bjeloruskinja koja je letjela u svemir.

Ona i Novicki, kojemu je to bila četvrta misija na ISS, trebali su prema prvotnom planu letjeti dva dana ranije prema ISS-u.

No, lansiranje je u posljednji trenutak otkazano zbog tehničkih problema. Na povratku nisu prijavljeni nikakvi problemi.  

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare