To je to što me zanima!

Sally je robot koji priprema savršenu salatu za 200.000 kn

Robot Sally od 20 raznih sastojaka može pripremiti više od 1000 salata. No, ona zbog teksture ne voli avokado. Košta oko 30.000 dolara, a prvu će postaviti tijekom travnja
Vidi originalni članak

Salate mogu biti iznimno zdrave, no pretjerate li s preljevima i dodacima one će imati više kalorija nego jedan dobar hamburger. Kalifornijska tvrtka Chowbotics odlučila je doskočiti ovoj situaciji te su napravili Sally. Ona je robot koji može u samo jednoj minuti pripremiti salatu, a pritom će i paziti na svaku kaloriju. Kako se u njoj krije oko 20 različitih sastojaka, ona može izbaciti više od 1000 različitih salata. 

Kompanija koja stoji iza Sally zamislila ju je kao dodatak u raznim tvrtkama gdje radi velik broj ljudi ili u supermatketima kao pametan automat za salate. Bloomberg piše kako kompanija radi i na verziji Sally koja će biti primjerenija kućanstvima. 

No, Sally ipak ne može sve sama. Netko će morati i narezati povrće i ostale sastojke ubaciti u stroj, a senzori će vas obavijestiti kad joj fali nekih sastojaka. Prvu Sally bi trebali postaviti u coworking prostor u San Franciscu, a Sally inače košta 30.000 dolara. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 05.04.2017.

    ma roboti rade dok se ne pokvare ništa od njih

  • area 62 05.04.2017.

    Neka se prijavi na 3,2,1 kuhaj :))

  • pikzibner 05.04.2017.

    dakle, jedina joj je prednost kaj ne voli avokado ;p

Komentiraj...
Vidi sve komentare