To je to što me zanima!

Samo nam je još i to trebalo: Ovaj metak sam mijenja smjer

Metak su testirali profesionalni snajperist i čovjek koji je prvi puta pucao iz snajpera. U oba slučaja, smjer metka se ispravio u zraku i pogodio svoju metu
Vidi originalni članak

Američka vojska razvila je metak koji može sam mijenjati smjer tijekom svog leta kako bi pogodio pokretnu metu. DARPA, američka agencija koja se bavi istraživanjem oružja, objavila je u ponedjeljak snimku na kojoj se vidi spomenuti metak koji je dio EXACTO (Extreme Accuracy Tasked Ordnance) programa, piše Time .

Prototip metka izrađen je u veljači ove godine. Agencija kaže da će ova nova tehnologija pomoći snajperistima da brzo prepoznaju ciljeve u neprijateljskim i udaljenim mjestima kao što su Afganistan, gdje vjetrovi i prašnjavi teren mogu ometati točnost pogotka.

No, ova snimka pokazuje da više uopće neće biti potrebno biti dobar strijelac . Naime, metak su testirali profesionalni snajperist i čovjek koji je prvi puta pucao iz snajpera. U oba slučaja, smjer metka se ispravlja u zraku i pogađa svoju met u. U DARPA-i su iznimno zadovoljni rezultatima testova za koje smatraju da su najuspješniji do sada.

Idi na 24sata

Komentari 83

  • nikluk20 25.05.2015.

    odmah u siriju i istrijebiti isilovce!

  • laamydes 01.05.2015.

    Svi ovi sto kazu da bog ne postoji nek se samo upitaju koliko su samo puta svjesno ili nesvjesno rekli "o boze" ??

  • MislavTrtanj 30.04.2015.

    n

Komentiraj...
Vidi sve komentare