To je to što me zanima!

Samsung i LG na CES dovode zakrivljene Ultra HD divove

Oba uređaja imat će premijeru na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. LG je objavio i kako će uz nove monitore, na CES-u predstaviti Chromebase računalo
Vidi originalni članak

Samsung i LG objavili su kako će njihovi zakrivljeni televizori postati još veći i podržavati Ultra HD rezoluciju. Najveći proizvođači u četvrtak su najavili modele dijagonala 105 inča, a oba će imati premijeru na CES-u u Las Vegasu. Naravno, detalji o cijenama nisu poznati.

LG u opisu svog televizora navodi i druge prednosti poput istovremenog prikaza slike i informacija o programu sa strane. Televizor 105UB9 ima rezoluciju od 11 milijuna piksela (5120x2160), odnosno format slike 21:9, a LG ga je izradio u TFT tehnologiji, a ne OLED. 

Uz televizore, LG će na sajmu predstaviti i Chromebase, all-in-one računalo s Chrome operacijskim sustavom. Računalo dolazi s 21,5-inčnim Full HD monitorom, Intel Celeron procesorom te 2 GB RAM-a i 16 GB SSD diskom. Od portova tu su HDMI, 3 USB 2.0 ulaza, USB 3.0 te LAN. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • misko2k 21.12.2013.

    Ja se sjećam isto kad je izašao minidisk, obećavali su mu budućnost do neba a danas neki od nas ni neznaju šta je to... tako i te tehnologije , mi pričamo o 4K , a imamo sad TV sa DVB-T2 podrškom za koju će tek biti prvi programi 2018 emitirani... Šta više onda reći za 4K ?

  • CptNemo 20.12.2013.

    Ova 4k tehnologija kao i Betamax - ma izvrstan je bio , bolji ( i skuplji) od VHS-a ali ima mali problemček ...tko ga koristi? Nitko.

  • CptNemo 20.12.2013.

    Izvrstan komad namještaja ( jer za drugo i nemre poslužit osim za skupljanje prašine ) , za cca 10.000 US$. Pa tko voli bacat novce za nešto što u DALJOJ budućnosti čak neće biti iskoristivo - samo naprijed. Reality Check. Gdje u svijetu uopće itko emitira 2k ili 4K program? Redovni? Nigdje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare