To je to što me zanima!

Samsung napravio tako velik televizor da su ga nazvali - Zid

Filmofili će u svojem domu uskoro moći naručiti modularni televizor napravljen prema mjeri sobe. Samsung je u Las Vegasu prikazao model s dijagonalom od 3,7 metara, ali nisu rekli koliko to košta
Vidi originalni članak

Samsungov 'The Wall' (Zid) je grdosija od televizora s dijagonalom od 3,70 metara, a korejski div navodi i kako je ovaj 4K uređaj prvi modularni televizor na svijetu. 

Kako bi prikazivao sliku, ekran koristi MicroLED tehnologiju koja je slična OLED-u, tj. svaki piksel emitira vlastito svjetlo i ne treba mu dodatno pozadinsko osvjetljenje. Zbog toga televizor ima bogate boje i duboku crnu kakvu viđamo i na skupim OLED televizorima. 

Kako oko ekrana nema obruba, to omogućuje da se slaže u veličinama prema vlastitim potrebama, no Samsung nije detaljno otkrio kako će to raditi u praksi. Navodi se da bi kupci mogli imati televizore velike poput zida ili da bi, oni koji to žele, nakon preseljenja svoj televizor mogli jednostavnije proširiti. Isto tako, nisu otkrili i od koliko je modula sastavljena ova grdosija koju su prikazali na CES-u u Las Vegasu. Televizor bi svoje globalno lansiranje trebao imati tijekom proljeća, a tada ćemo valjda saznati i njegovu astronomsku cijenu.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • grindej 08.01.2018.

    Veći ekran manji mozak!

  • Vrac666 08.01.2018.

    Joooj televizori, tableti, mobiteli, superbrzi vlakovi, novi putnički avioni, auti na struju, super roboti, umjetna inteligencija! Pa jel to nas neko zajebava ili samo hr ima ustase, partizane i cetnike, taj svijet stvarno nema pametnijeg posla od putovanja u buducnost!

  • --- DAVOR --- 08.01.2018.

    Svaki dan bijedan u reklami televizor jedan!! PROZIRNO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare