To je to što me zanima!

Samsung predstavio nove Neo QLED televizore za 2022. godinu

Novi televizori za 2022. opremljeni su novim Smart Hubom, korisničkim sučeljem kojeg pokreće Tizen operativni sustav i sve sadržaje grupira u kategorije - media, gaming hub i ambient
Vidi originalni članak

Samsung Electronics je ovaj tjedan predstavio novu liniju Neo QLED 8K televizora, soundbarove i dodatke, a najvažniji je svakako Neo QLED 8K. U središtu unaprijeđenog televizora je Neural Quantum 8K – najnoviji procesor koji sadrži 20 neovisnih neuronskih AI mreža, od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitetu prikaza slike za optimalno gledanje, bez obzira na izvor. Kako ističu, televizor sa značajkom Real Depth Enhancer skenira zaslon i maksimizira kontrast u odnosu na pozadinu, poboljšavajući objekt u fokusu, dok pozadina ostaje neobrađena. Kažu da ova tehnološka inovacija djeluje na sličan način na koji ljudsko oko percipira slike u stvarnom životu tako da se objekt na zaslonu ističe na pozadini.

Nova značajka je i Shape Adaptive Light Control koja omogućava da procesor u kombinaciji sa Quantum Mini LED tehnologijom stvara preciznu i kontroliranu rasvjetu tako da svijetla područja ostaju svijetla, a tamni prostor oko njega ostaje taman.

Novi Samsung QLED za 2022. dobio je prvi 'Pantone Validated' certifikat za zaslone nas svijetu od Pantonea, globalnog autoriteta za boje i kreatora Pantone Matching System (PMS) – što znači da modeli autentično reproduciraju više od 2000 boja, kao i novododanih 110 nijansi boje kože koje se nalaze u smjernicama Pantonea.

AI Neural Quantum 8K procesor u stvarnom vremenu analizira ono što je na zaslonu tako da Adaptive Sound značajka može pratiti i prebacivati zvuk između zvučnika kako bi se precizno uskladio sa sadržajem koji korisnik gleda.

U QN900B, vodećem Neo QLED 8K modelu televizora iz nove linije, svi zvukovi dolaze iz 6.2.4-kanalnog audio sustava od 90W. Opremljen je novim zvučnicima te s Dolby Atmos i Object Tracking Sound Pro tehnologijom koja se također koristi za prepoznavanje glasa zajedno s Voice Tracking Sound značajkom, što omogućava da zvučni efekti i glasovi uistinu prate kretanje po zaslonu.

Samsung uvodi i bežičnu Dolby Atmos tehnologiju na svoje Neo QLED 4K i 8K televizore, a bežični Dolby Atmos primjenjuje se i na novi Samsung Ultra Slim Soundbar 2022.

Novi televizori za 2022. opremljeni su novim Smart Hubom, korisničkim sučeljem kojeg pokreće Tizen operativni sustav i sve sadržaje grupira u kategorije - media, gaming hub i ambient. Odnosno, prvi spaja streaming servise, VOD i Samsung TV Plus s više od 190 besplatnih kanala. Samsung je najavio i partnerstvo s NVIDIA GeForce NOW, Stadia servisima. Ambient je pak opcija koja će omogućiti postavljanje ambijentalnog prikaza.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 06.06.2022.

    @das_Adi cemu to S, M..?

  • herojnad herojima 05.04.2022.

    nek idu u k..,taman kupim najbolji model i izađe novi,tako i mobitel i sve,za poludit,sad valja kupit ovaj

  • Pushing I Lizing 02.04.2022.

    Umjetna inteligencija ce biti zakon.Ne mislim na ovu sad nego kad postane prava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare