Obavijesti

Tech

Komentari 7

Samsung predstavio nove Neo QLED televizore za 2022. godinu

Samsung predstavio nove Neo QLED televizore za 2022. godinu
3

Novi televizori za 2022. opremljeni su novim Smart Hubom, korisničkim sučeljem kojeg pokreće Tizen operativni sustav i sve sadržaje grupira u kategorije - media, gaming hub i ambient

VIDEO

Samsung Electronics je ovaj tjedan predstavio novu liniju Neo QLED 8K televizora, soundbarove i dodatke, a najvažniji je svakako Neo QLED 8K. U središtu unaprijeđenog televizora je Neural Quantum 8K – najnoviji procesor koji sadrži 20 neovisnih neuronskih AI mreža, od kojih svaka analizira karakteristike sadržaja i kvalitetu prikaza slike za optimalno gledanje, bez obzira na izvor. Kako ističu, televizor sa značajkom Real Depth Enhancer skenira zaslon i maksimizira kontrast u odnosu na pozadinu, poboljšavajući objekt u fokusu, dok pozadina ostaje neobrađena. Kažu da ova tehnološka inovacija djeluje na sličan način na koji ljudsko oko percipira slike u stvarnom životu tako da se objekt na zaslonu ističe na pozadini.

Nova značajka je i Shape Adaptive Light Control koja omogućava da procesor u kombinaciji sa Quantum Mini LED tehnologijom stvara preciznu i kontroliranu rasvjetu tako da svijetla područja ostaju svijetla, a tamni prostor oko njega ostaje taman.

Novi Samsung QLED za 2022. dobio je prvi 'Pantone Validated' certifikat za zaslone nas svijetu od Pantonea, globalnog autoriteta za boje i kreatora Pantone Matching System (PMS) – što znači da modeli autentično reproduciraju više od 2000 boja, kao i novododanih 110 nijansi boje kože koje se nalaze u smjernicama Pantonea.

AI Neural Quantum 8K procesor u stvarnom vremenu analizira ono što je na zaslonu tako da Adaptive Sound značajka može pratiti i prebacivati zvuk između zvučnika kako bi se precizno uskladio sa sadržajem koji korisnik gleda.

U QN900B, vodećem Neo QLED 8K modelu televizora iz nove linije, svi zvukovi dolaze iz 6.2.4-kanalnog audio sustava od 90W. Opremljen je novim zvučnicima te s Dolby Atmos i Object Tracking Sound Pro tehnologijom koja se također koristi za prepoznavanje glasa zajedno s Voice Tracking Sound značajkom, što omogućava da zvučni efekti i glasovi uistinu prate kretanje po zaslonu.

Samsung uvodi i bežičnu Dolby Atmos tehnologiju na svoje Neo QLED 4K i 8K televizore, a bežični Dolby Atmos primjenjuje se i na novi Samsung Ultra Slim Soundbar 2022.

Novi televizori za 2022. opremljeni su novim Smart Hubom, korisničkim sučeljem kojeg pokreće Tizen operativni sustav i sve sadržaje grupira u kategorije - media, gaming hub i ambient. Odnosno, prvi spaja streaming servise, VOD i Samsung TV Plus s više od 190 besplatnih kanala. Samsung je najavio i partnerstvo s NVIDIA GeForce NOW, Stadia servisima. Ambient je pak opcija koja će omogućiti postavljanje ambijentalnog prikaza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade
VODIČ KROZ NERADNE NEDJELJE

Radi li? Ova stranica pokazat će vam na karti koje trgovine rade

Zahvaljujući zaposlenicima tvrtke Zero molecule više ne moramo 'prekopati' internet kako bi pronašli radno vrijeme trgovina u blizini već isto možemo pronaći na jednom mjestu, a kroz tri dana će biti dostupna i aplikacija

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana