To je to što me zanima!

Samsungov novi Gear VR sada ima i kontroler za lakše igranje

Samsungov osvježeni Gear VR dobio je kontroler sličan onome kakav ima i Googleov Daydream uređaj. Napredniji VR uređaj i dalje radi sa Note 5 te Galaxy S6 i S7 telefonima
Vidi originalni članak

Osim tableta, Samsung je u Barceloni predstavio novi Gear VR uređaj za virtualnu stvarnost koji sada dolazi sa kontrolerom. I ovdje su surađivali s Oculusom na izradi uređaj , a kontroler će služiti za upravljanje jednom rukom te za poboljšanu interakciju pokreta s minimalnim kretnjama glave, kako bi korisničko iskustvo bilo ugodnije, objašnjavaju iz Samsunga. Kontroler tako omogućava i puno različitih pokreta koji VR aplikacije čine još boljim doživljajem, a radi se o radnjama poput povlačenja, ispuštanja predmeta, naginjanja...

Sada su na kontroleru i tipke za povratak na početni ekran, glasnoću i početni zaslon, kako ne bi morali više tragati za njima na samom uređaju. Samsung navodi da su na Gearu 42-milimetarske leće s vidnim poljem od 101 stupnja te da su ugradili i tehnologiju ispravljanja iskrivljenog prikaza da se smanji eventualna mučnina. 

Kao i prije, da bi koristili Gear VR trebate imati Samsungov telefon i to S6, S7 seriju (i edge) te Note 5.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Xanax_2 28.02.2017.

    Pa ovak mislim da imam PS4VR i isprobao sam na Samsungu istina Bog kratko i kako sam i rekao, mislim moje mišljenje, ne vrijeđam ne pametujem samo mislim da neće ta priča zaživit. Inače koristim iPhone 7 plus i tu priču sa VR nisam probao sa iPhone, ustvari ne znam niti dali postoji ali generalno mi je onako ..... ovo sto imam pa PS4 Pro pa PSVR je onako meni bačenih 3200 kuna....😂😁.... A sada hejteri udrite !!!!

  • AnonymAnus 28.02.2017.

    Mene je strah kad gledam pornj@vu u VR da se glavni glumac malo ne zaleti pa da ga i ja ne dobijem...

  • GoldenJαck 27.02.2017.

    Ja imam naocale sa amazona koje su kostale 40ak eur(bazirane na google carboard), fora stvar. Stavis mob, upalis roller coaster aplikaciju i ako inace imate problema sa mucninom u busu ili autu kao ja onda ce vam biti zlo za nepunih 5 minuta. Ali je prezabavna stvar. Nisam imao cast probati sasmungove naocale sa galaxyem, vjerujem da bi iskustvo bilo puno bolje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare