To je to što me zanima!

Šefu Applea pala plaća, ali na dionicama zaradio 136 milijuna

Timu Cooku plaća i bonusi lani su pali za 1,5 milijuna dolara, ali nije mu previše teško zbog toga jer je od prodaje dionica zaradio 136 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Plaća i bonus izvršnog direktora Applea Tima Cooka pali su u prošloj godini na ukupno 8,75 milijuna dolara, s 10,3 milijuna godinu dana prije, no na dionicama tog tehnološkog diva znatno je zaradio.

Od prodaje dionica Cook je lani zaradio 136 milijuna dolara, naveo je Apple u izvješću predanom američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC).

Svi vodeći direktori Applea imali su lani manje plaće i bonuse jer je taj tehnološki div u poslovnoj godini do kraja rujna 2016. zabilježio pad prodaje i dobiti.

Tim Cook na čelu je Applea od kolovoza 2011. godine, kada je na tom mjestu naslijedio osnivača i dugogodišnjeg šefa tvrtke Stevea Jobsa.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • prevara55 07.01.2017.

    Lijepo je vidjeti da netko ima novaca i dobar posao

  • barbaboro 07.01.2017.

    I ne razumijem, deklarirani je homoseksualac, a sa lovom koju ima, ugledom koji nosi pozicija prvog čovjeka Applea, i neograničenom moći u IT tehnologiji.... može imati koju god ženu hoće na svijetu. Ali, ne.... voli gađat tipa u bulju.... (ili ovaj njega....)

  • mikimiki86 07.01.2017.

    Isti smo i meni je pala placa ali sam prodao auto u metis pa sam zaradio

Komentiraj...
Vidi sve komentare