To je to što me zanima!

Sijamske blizance iz Egipta razdvojili i oporavljaju se

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dječake Hasana i Mahmuda iz Egipta operirao je u Saudijskoj Arabiji ministar zdravstva. Spojeni su bili trbuhom, a liječnici vjeruju da će se oporaviti
Vidi originalni članak

Nakon što su u subotu u Saudijskoj Arabiji kirurzi razdvojili sijamske blizance Mahmuda i Hasana iz Egipta, dječaci se dobro oporavljaju, a liječnici vjeruju kako će imati normalan život. Dječaci stari devet mjeseci bili su spojeni trbuhom.
- Vitalni znakovi blizanaca su dobro i odlično napreduju. Dječaci imaju još 24 sata prije nego možemo izdati puno izvješće o napretku. Anesteziolozi su zadovoljni napretkom - rekao je Sami Al-Shalan, glasnogovornik bolnice Kralja Abdulaziza u Rijadu.
Dječake su bolnicu doveli 10. veljače. Osjetljiva operacija trajala je nešto više od 15 sati, a prvi nakon operacije su ih posjetili roditelji koji uz dječake smiju biti jako kratko.
- Najveći izazov u operaciji bilo je razdvajanje urinarnog trakta. Izazov je bilo i razdvajanje vena i arterija jer smo morali svaku žilu posebno razdvajati  - rekao je saudijski ministar zdravstva Abdulah Al-Rabeeah za CNN. Ovo je 21. operacija razdvajanja sijamskih blizanaca u toj bolnici, a sve su besplatne na kraljev zahtjev. U operaciji je sudjelovalo čak 70 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ciciban3 01.03.2009.

    Sretno mališani !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare