To je to što me zanima!

Skandal u Njemačkoj: ADAC je lažirao glasanje za auto godine

Šef komunikacija njemačkog ADAC-a priznao je da je godinama lažirao brojke u izboru auta godine. Na zadnjem izboru je prikazao 10 puta veći broj glasova
Vidi originalni članak

Najveći njemački autoklub ADAC ispričao se u ponedjeljak, a njegov glasnogovornik Michael Ramstetter dao je ostavku usred skandala u kojem je otkriveno da su godinama manipulirali rezultatima na prestižnom izboru automobila godine, piše Independent.

Nakon što su prvo odbacili tvrdnje da je posljednji pobjednik Volkswagen Golf dobio manje glasova no što se tvrdi, ADAC je u ponedjeljak ipak priznao da su napuhali broj glasova. Savez, koji okuplja 19 milijuna članova, najveći je autoklub u Europi, a Ramstetter je rekao kako su prikazali da je u natječaju sudjelovalo puno više ljudi od stvarnog broja. Rekao je i kako je godinama objavljivao lažni broj glasova. 

ADAC je ranije tvrdio da je glasalo 34.299 članova, dok je stvarni broj bio tek 3409, objavio je Süddeutsche Zeitung. Iako su brojke lažirane, pobjeda Golfa nije u pitanju, jer su imali najveći broj glasova. 

- Žao nam je zbog ovoga - rekao je direktor ADAC-a Karl Obermaier u ponedjeljak. Dodao je i da je Ramstetterov postupak neoprostiva pogreška te da će vanjski istražitelji temeljito proći kroz savez.  

Ovo otkriće je neugodno i za kompanije koje koriste nagradu u marketinške svrhe. 

- Za razliku od prošlosti, sada ne koristimo nagradu u oglašavanju. Nećemo moći suditi o vrijednosti nagrade dok ADAC ne obavi potpunu istragu - rekao je Volkswagenov glasnogovornik Peter Thul u ponedjeljak, piše Wall Street Journal. 

Idi na 24sata

Komentari 127

  • Vražji Vrag 22.01.2014.

    Kome sada vjerovati - pih

  • user_190565 22.01.2014.

    Još se ja čudim koje su to budale glasovale za golfa kad ono...

  • nikolajev_13 21.01.2014.

    Ma sigurno je bilo slučajno, pa što Vam je, tog u razvijenim zemljama nema. ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare