To je to što me zanima!

Skinite najnoviji iOS, zakrpat će opasnu rupu u mobitelima

Apple je objavio već devetu nadogradnju za iOS 11, ali ova je iznimno važna jer dolazi sa zakrpom za Spectre, opasni sigurnosni propust koji je otkriven u gotovo svim čipovima koji se nalaze na svijetu
Vidi originalni članak

Apple je objavio još jednu nadogradnju svog iOS operacijskog sustava, ali ovu je važno skinuti jer s njome dolazi i zakrpa za opasni propust nazvan 'Spectre'. 

Nakon što su objavili zakrpu za Meltdown (u iOS 11.2), na red je došla i nova zakrpa za veliki propust koji je otkriven u gotovo svim modernim računalnim čipovima. Imate li odgovarajući telefon (5S ili noviji), odlaskom u postavke vidjet ćete da pod opcijom za ažuriranje možete skinuti najnoviju verziju iOS-a - 11.2.2.

Propust koji je otkriven u čipovima Intela, AMD-a i ARM-a mogao bi hakerima omogućiti da se domognu do podataka pohranjenih u memoriji gotovo svih računala i mobitela koji se danas nalaze u svijetu. Važno je i istaknuti da ova zakrpa umanjuje snagu Spectrea, ali ga ne uklanja potpuno jer se radi o problemu u samoj arhitekturi procesora, a ne o softverskom problemu. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 1runner 09.01.2018.

    Kako je krenulo AMD ce lagano pregaziti Intel kojo se previse opustio, a cijene su koma.

  • ZvonimirŠtrljić 09.01.2018.

    koji jadni pokušaj ...

  • Latz 09.01.2018.

    i gratis dodatak extra downthrottle od još 5%... WOHOOO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare