To je to što me zanima!

Skuteri budućnosti? Jajoliki Hyundai E4U kotrlja se gradom

Žuto jajoliko vozilo dolazi sa smiješnom kacigom i kompliciranim načinom upravljanja. Koncept se razvija od listopada prošle godine i podsjeća na Segway
Vidi originalni članak

Hyundai je na sajmu automobila u Seulu prije nekoliko dana predstavio jajoliko vozilo E4U, koje je njihova vizija osobnih vozila budućnosti. Ovalno vozilo, pomalo je slično Segwayu, ali ima i stražnje pomoćne kotače koji služe za održavanje ravnoteže. 

Ispod prototipa nalazi se polusfera, koja izgleda kao donji dio lopte te se stalno rotira. Za kretanje prema naprijed mora se pritisnuti lijeva papučica koja mijenja smjer kretanja polukugle, dok desna usmjerava vozilo unatrag. Kako piše Tech-on, upravljanje je prilično komplicirano te se treba naviknuti na ovakav mehanizam. Prototip koji je u razvoju od listopada na prezentaciji se kretao brzinom ljudskog hoda. 

Oni koji se brinu za sigurnost, na vozilu će dobiti i dio koji se može odvojiti te staviti na glavu kao prilično smiješna kaciga. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Renaldo 10.04.2013.

    Više mi sliči na invalidsko vozilo, za pomoč pri kretanju u dnevnom boravku.

  • Preserverance 06.04.2013.

    koja glupost, postoje puno bolje izvedbe od ovog, eh na sto troše novce

  • PETAR_20 05.04.2013.

    Jednostavno razmišljam, gdje bi se moglo rabiti?? A da je kopija i sad nadogradnja na čuveni stepway, je "klasika" kod "žuća", sad dokazivati sve moguće "maximume" i varijante, a opet primjena za što i gdje???

Komentiraj...
Vidi sve komentare