To je to što me zanima!

Skynet stvarno postoji, ali nije opak kao onaj iz Terminatora

Dio dokumenata, koji su dospjeli u javnost zahvaljujući Edwardu Snowdenu, otkrivaju da program koristi podatke prikupljene kroz mobilne i internetske mreže
Vidi originalni članak

Skynet je stvaran, no za razliku od imenjaka iz kultnog Terminatora, ovaj program nije pokušao uništiti čovječanstvo.

Prema izvještaju Intercepta američka agencija NSA razvila je tajni program pod nazivom Skynet s ciljem nadzora i identificiranja ljudi povezanih s terorističkim ćelijama. 

Skynet koristi meta podatke prikupljene masovnim nadzorom, bilježi  podatke te upozorava ukoliko dođe do bilo kakvih sumnjivih aktivnosti, prenosi Independent

Dio dokumenata, koji su dospjeli u javnost zahvaljujući Edwardu Snowdenu, otkrivaju da program koristi podatke prikupljene putem mobilnih i internetskih mreža te prati kretanje potencijalnih terorista.

Koliko je Skynet uspješan u praksi zasad nije otkriveno. U svibnju prošle godine, Michael Hayden, bivši direktor NSA-a, priznao je da ubijaju ljude na temelju tih meta podataka, te da su tako pronašli čak i Osamu bin Ladena, čiji je položaj otkriven preko njegovog mobilnog telefona.


Idi na 24sata

Komentari 28

  • KALIMERO 15.05.2015.

    Razvija se robotski jezik kojim bi roboti u proizvodnji mogli odmah znat koji su im zadaci i svaku promjenu znat bez potrebe da se svakog posebno programira, ali zasad u ograničenom području. Što će biti kad se toliko razviju da im umjetna inteligencija omogući samostalno mišljenje, mogučnosti nezavisne, a komunikacija bude neograničena, dali će to biti početak našeg kraja ?? Svakako treba biti oprezan jer takva tehnologija već danas znamo da je moguća, a u krivim rukama mogla bi biti fatalna. Pogledajte najnovije SF filmove, oni su nagovještaj tehnologije u budučnosti, baš kao i "Terminator", "Star Treka" ... s tim da je razvoj tehnologije puno brži. Uskoro ćemo moći napraviti "Download" svoje svijesti ... a tada je sve samo maštom ograničeno.

  • akvar 15.05.2015.

    ko dildo

  • boulevard 13.05.2015.

    jep :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare