To je to što me zanima!

SmartHalo je uređaj uz koji će svaki bicikl postati pametan

Proizvođači tvrde da baterija uređaja SmartHalo može trajati čak i do tri tjedna. Kada se pojavi na tržištu u svibnju 2016. godine uređaj će stajati 149 dolara
Vidi originalni članak

Aplikacije za bolje praćenje vašeg bicikliranja nisu novost i često se koriste. No, aplikacije u potpunosti ovise o mobitelima, a nije praktično niti sigurno u prometu stalno provjeravati ekran. Slušalice pomažu, ali niti one ne prenesu sve podatke, pogotovo navigaciju puta.

Na Kickstarteru je u tijeku kampanja za prikupljanjem novčanih sredstava za inovativan uređaj SmartHalo , koji pretvara vaš bicikl u pametno prometalo.

SmartHalo

SmartHalo je uređaj koji na jednostavan način bojama signalizira gdje trebate skrenuti i kojim putem ići da biste došli na željeni cilj. Uređaj se postavi na upravljač, poveže se Bluetoothom s mobitelom i bojama vas navigira. Kada trebate skrenuti uređaj će upaliti bijelo i zeleno svjetlo da vas obavijesti na koju stranu skrenuti. Ako odete u krivom smjeru uređaj će signalizirati crvenu boju u smjeru unazad. Također, svjetlosno će vas obavijestiti ako imate poziv.

Povezana aplikacija na smartphoneu će vam pratiti klasične podatke o statistici vožnje, prosječnim brzinama, udaljenostima koje ste prošli, te koliko ste kalorija potrošili.

Kada padne mrak uređaj će sam upaliti prednje svjetlo (koje je također dio uređaja), a ako siđete s bicikla svjetlo će se automatski ugasiti.

SmartHalo

SmartHalo sadrži i alarm koji čuva uređaj od krađe. Proizvođači tvrde da baterija uređaja može trajati do tri tjedna. Kada se pojavi na tržištu u svibnju 2016. godine uređaj će stajati 149 dolara. Kampanja je već premašila cilj od 67.000 dolara jer je već uloženo oko 130.000 dolara, a sredstva se prikupljaju još gotovo mjesec dana.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Ivan Prepelec 30.08.2015.

    napokon. moj je tolko glup da je to strava. neki dan dodje u pet ujutro. pitam ga gdje si bio a on samo suti. nezna nist. tisucu puta smo presli jednu relaciju istim putem. i jos uvjek me nezna doma dofurati. to je za ne povjerovati. Vise o tome procitajte OVDJE.........

  • Frank Sinatra 27.08.2015.

    Pametan bicikl a biciklisti će biti sve bedastiji! Super!

  • user_429630 27.08.2015.

    meni je dobar i moj glupi bicikl

Komentiraj...
Vidi sve komentare