Tech

Komentari 16

SmartHalo je uređaj uz koji će svaki bicikl postati pametan

SmartHalo je uređaj uz koji će svaki bicikl postati pametan

Proizvođači tvrde da baterija uređaja SmartHalo može trajati čak i do tri tjedna. Kada se pojavi na tržištu u svibnju 2016. godine uređaj će stajati 149 dolara

Aplikacije za bolje praćenje vašeg bicikliranja nisu novost i često se koriste. No, aplikacije u potpunosti ovise o mobitelima, a nije praktično niti sigurno u prometu stalno provjeravati ekran. Slušalice pomažu, ali niti one ne prenesu sve podatke, pogotovo navigaciju puta.

Na Kickstarteru je u tijeku kampanja za prikupljanjem novčanih sredstava za inovativan uređaj SmartHalo , koji pretvara vaš bicikl u pametno prometalo.

SmartHalo je uređaj koji na jednostavan način bojama signalizira gdje trebate skrenuti i kojim putem ići da biste došli na željeni cilj. Uređaj se postavi na upravljač, poveže se Bluetoothom s mobitelom i bojama vas navigira. Kada trebate skrenuti uređaj će upaliti bijelo i zeleno svjetlo da vas obavijesti na koju stranu skrenuti. Ako odete u krivom smjeru uređaj će signalizirati crvenu boju u smjeru unazad. Također, svjetlosno će vas obavijestiti ako imate poziv.

Povezana aplikacija na smartphoneu će vam pratiti klasične podatke o statistici vožnje, prosječnim brzinama, udaljenostima koje ste prošli, te koliko ste kalorija potrošili.

Kada padne mrak uređaj će sam upaliti prednje svjetlo (koje je također dio uređaja), a ako siđete s bicikla svjetlo će se automatski ugasiti.

SmartHalo sadrži i alarm koji čuva uređaj od krađe. Proizvođači tvrde da baterija uređaja može trajati do tri tjedna. Kada se pojavi na tržištu u svibnju 2016. godine uređaj će stajati 149 dolara. Kampanja je već premašila cilj od 67.000 dolara jer je već uloženo oko 130.000 dolara, a sredstva se prikupljaju još gotovo mjesec dana.