To je to što me zanima!

Smrt nije kraj: Planiraju vaše misli prebaciti u umjetno tijelo

Australska tvrtka Humai želi "oživjeti" ljude nakon smrti i to pomoću umjetne inteligencije. Njihov plan je "prebaciti" osobnost čovjeka u umjetno tijelo
Vidi originalni članak

Mnoge tvrtke, uključujući i Google, rade na tehnologijama koje bi mogle produžiti ljudski život za desetke, ako ne i stotine godina. 

No, australska tvrtka Humai ima drugačiji plan. Umjesto da nam produže životni vijek oni nas žele vratiti iz mrtvih pomoću umjetne inteligencije

Josh Bocanegra, osnivač ove tvrtke, izjavio je kako vjeruje da će ova tehnologija biti dostupna unutar sljedećih 30 godina. Objasnio je kako njegova tvrtka planira koristiti umjetnu inteligenciju i nanotehnologiju za pohranjivanje podataka, uzoraka ponašanja i razmišljanja.

Humai

Ti podaci će zatim biti kodirani u čip koji će se ugraditi u umjetno tijelo. Čip bi sadržavao našu osobnost te bi upravljao umjetnim tijelom.

Bocanegra vjeruje da će umjetno tijelo "pridonijeti ljudskom iskustvu", a smrt ćemo tako lakše prihvatiti.

Iako ova tehnologija nije zasad dostupna, Bocanegra vjeruje da će se to uskoro promijeniti. No, ostaje veliko pitanje: Biste li vi željeli "živjeti" u umjetnom tijelu nakon smrti? Koliko bi ta procedura stajala? Kome bi sve bila dostupna?

Idi na 24sata

Komentari 76

  • tedi2 08.04.2016.

    ukrali su mi ideju samo bi ja i svoje tijelo klonirao

  • Illidan1994 08.12.2015.

    Rođeni smo da bismo umrli!

  • nerminius 03.12.2015.

    Kad budu mogli prebaciti svijest o sebi samome i osobnost, cjelokupnu memoriju jedne osobe od djetinjstva preko cijelog života, tada su postigli cilj. To bi značilo da je svijest upravo kao neki duh koji je moguće iseliti iz tijela i onda ono postaje beživotna prazna ljuštura. To bi također značilo da se može cijela osobnost preseliti u drugo tijelo, kao u Avataru. To je područje znanstvene fantastike, a ne pravog života. Prebacivati nečije misli, to ne znači ništa. To opet nije onaj čovjek od koga su misli uzete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare