To je to što me zanima!

Sonyjevim stopama: Novi Xbox One S je puno manji i voli 4K

Kao što je Sony to učinio sa svojim PS2 i PS3 konzolama, i Microsoft je sada predstavio manju redizajniranu verziju Xboxa. Sljedeće godine pak stiže moćni Xbox za 4K igre
Vidi originalni članak

Ambiciozni Microsoft želi produljiti životni vijek svoje Xbox One konzole te su u ponedjeljak najavili čak dvije verzije Xboxa. Prvi je manji i tanji Xbox One S koji stiže u kolovozu, dok ćemo sljedeće godine oko Božića vidjeti i Project Scorpio, puno snažniji Xbox koji će podržavati virtualnu stvarnost u visokoj rezoluciji i imati punu podršku za igre u 4K rezoluciji. 

Osim dugovječnijih konzola,  iz Microsofta su najavili još bližu suradnju Xboxa i Windowsa koja će omogućiti igranje Xbox ekskluziva na računalima. Prva igra koja će igračima omogućiti da kupnjom jedne kopije igre igraju Xbox i PC verziju će biti Gears of War 4, a Xbox Play Anywhere će stići i za Minecraft. 

Xbox One S će stajati od 299 dolara za početni model, bit će 40 posto manji i imat će interno napajanje te najviše 2 TB disk, a uz njega stiže i redizajnirani Xbox kontroler. Uz prvi veliki redizajn konzole od 2013. godine, Xbox One S će dobiti i kompatibilnost sa 4K ekranima i podršku za 4K video sadržaj te HDR. No, sljedeća verzija koju ćemo vidjeti godinu kasnije dobit će i podršku za 4K igre uz procesor s osam jezgri i grafički čip sa 6 teraflopsa. 

 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Zaczgb 14.06.2016.

    xbox nista od toga ....

  • Wespen 14.06.2016.

    Ps2 mi je bila zadnja sony konzola. Nakon toga samo xbox. Sony ima možda razvijeniji taj nekakav "globalni multiplayer". Ali osobno, kad se gleda baš konzola, definitivno xbox

  • Big_Daddy 👊😎 14.06.2016.

    Nebi svoj komp mjenjao ni za jednu konzolu. Baš me zanima cijena tog svega kad dođe KOD NAS.

Komentiraj...
Vidi sve komentare