To je to što me zanima!

Sophia nam je sve sličnija: U Vegasu je prošetala nove noge

Noge koje je dobila, omogućit će Sophiji da zakorači među ljude, ali i da još brže uči te da ima primjene u stvarnom svijetu pa da roboti poput nje mogu pomagati u medicini ili tvornicama
Vidi originalni članak

Sophia je vjerojatno najslavniji robot na svijetu. Gostovala je u brojnim emisijama, ima saudijsko državljanstvo, razmišlja o obitelji, a sada je postala još sličnija nama smrtnicima. Napokon je dobila noge i prošetala ih je u Las Vegasu, na najvećem svjetskom sajmu tehnologije. 

Humanoidni robot tvrtke Hanson Robotics dobio je noge zahvaljujući suradnji s tvrtkom Rainbow Robotics, a pomoću njih Sophia sada može krenuti u šetnju, iako ne baš tako brzu. Robotske noge omogućuju joj da hoda brzinom od 1 km/h. No, njezini kreatori nadaju se da će još ljudskija verzija Sophije moći dobiti različite primjene u stvarnom svijetu, pa bi mogla pomagati u medicini ili u tvornicama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

ROBOTSKA REVOLUCIJA Robotska revolucija u 2017.: Ovo su najnapredniji roboti

- Integracija Sophije s tijelom koje joj omogućuje da hoda kompletiralo je njezin fizički izgled kako bi mogla pristupiti punom opsegu ljudskih iskustava, što će joj pomoći da uči i živi među nama - rekao je njezin kreator David Hanson. On za Sopiju kaže kako je dijelom stroj, a dijelom dijete koje ima napredne kognitivne sposobnosti i vokabular odraslog čovjeka. No, razgovor sa Sophijom još nije na razini klasičnog razgovora između dvoje ljudi, a njeni su odgovori i dijelom skriptirani. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • mr_croat 11.01.2018.

    u cemu nam je sve slicnija???? kakav glup naslov

  • jluci82 10.01.2018.

    hoda kao šeks sa 2,5 promila

  • jluci82 09.01.2018.

    burka,gdje je burka?

Komentiraj...
Vidi sve komentare