Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Sophia nam je sve sličnija: U Vegasu je prošetala nove noge

Noge koje je dobila, omogućit će Sophiji da zakorači među ljude, ali i da još brže uči te da ima primjene u stvarnom svijetu pa da roboti poput nje mogu pomagati u medicini ili tvornicama

Foto: screenshot/Youtube
32 komentara

Sophia je vjerojatno najslavniji robot na svijetu. Gostovala je u brojnim emisijama, ima saudijsko državljanstvo, razmišlja o obitelji, a sada je postala još sličnija nama smrtnicima. Napokon je dobila noge i prošetala ih je u Las Vegasu, na najvećem svjetskom sajmu tehnologije. 

Humanoidni robot tvrtke Hanson Robotics dobio je noge zahvaljujući suradnji s tvrtkom Rainbow Robotics, a pomoću njih Sophia sada može krenuti u šetnju, iako ne baš tako brzu. Robotske noge omogućuju joj da hoda brzinom od 1 km/h. No, njezini kreatori nadaju se da će još ljudskija verzija Sophije moći dobiti različite primjene u stvarnom svijetu, pa bi mogla pomagati u medicini ili u tvornicama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

ROBOTSKA REVOLUCIJA Robotska revolucija u 2017.: Ovo su najnapredniji roboti

- Integracija Sophije s tijelom koje joj omogućuje da hoda kompletiralo je njezin fizički izgled kako bi mogla pristupiti punom opsegu ljudskih iskustava, što će joj pomoći da uči i živi među nama - rekao je njezin kreator David Hanson. On za Sopiju kaže kako je dijelom stroj, a dijelom dijete koje ima napredne kognitivne sposobnosti i vokabular odraslog čovjeka. No, razgovor sa Sophijom još nije na razini klasičnog razgovora između dvoje ljudi, a njeni su odgovori i dijelom skriptirani. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message