To je to što me zanima!

Špijun na štiklama: Prisluškuje li pametna Barbie vašu djecu?

Lutka u sebi ima ugrađen uređaj koji snima dječji glas i komunicira s udaljenim serverima u drugim kompanijama kako bi djeci mogao poslati odgovor na pitanje
Vidi originalni članak

Još nije niti službeno izašla na tržište, a već je došla na metu kritika zabrinutih roditelja koji smatraju da pametna Barbie ne smije na police trgovina. Prvu interaktivnu lutku na svijetu koja tehnologiju prepoznavanja glasa , sličnu onoj kod Appleove Siri, koristi za komunikaciju s djecom, mnogi vide kao svojevrsnog špijuna u domu.

Lutka u sebi ima ugrađen uređaj koji snima dječji glas i komunicira s udaljenim serverima u drugim kompanijama kako bi djeci mogao poslati odgovor na traženo pitanje. Roditelji smatraju da bi kompanije na taj način mogle doznati neke intimne misli i detalje koje će djeca povjeriti pametnoj Barbiki.

- Da imam dijete ne bi mi bilo svejedno da ono razgovara s lutkom i da se to snima i analizira u nekim kompanijama - rekla je pravnica Angela Campbell.

Iako su informacije koje Barbie prikupi vrlo vrijedne za oglašivače, za roditelje je takva praksa vrlo ozbiljan udar na privatnost.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • zippysnake 16.03.2015.

    Ovo bi si i ja kupil i onda spikal s komadima u Americi!!

  • CptNemo 14.03.2015.

    dobro došli u početak Skyneta...

  • cro2killer 14.03.2015.

    Ako već komunicira sa "udaljenim servisima", ta igračka mora se nekako povezat i s internetom. WIFI ili 3G/4G ali kako to je upitno. Još jedna precijenjena igračka koja se nikad neće kupit

Komentiraj...
Vidi sve komentare