To je to što me zanima!

Splićani su osvojili 5000 dolara na Shift Hackathon natjecanju

Timovi su na Shift natjecanju morali u samo 24 sata napraviti aplikaciju koja će se koristiti u prikupljanju podataka na terenu, u slučaju neke prirodne katastrofe
Vidi originalni članak

Splitski tim SDK osvojio je prvu nagradu na Shift Hackathonu, 24-satnom natjecanju u sklopu Shift konferencije u Splitu. Na natjecanju je sudjelovalo 12 timova, a morali su u to kratko vrijeme izraditi aplikaciju za prikupljanje podataka o incidentima na terenu.

Za svoje rješenje osvojili su nagradu od 5000 dolara, drugonagrađeni su tim Raptori koji će kući ponijeti 3000 dolara, dok je treći najbolji tim, IEP, osvojio 2.000 dolara.

Pobjednici su izradili web i mobilnu verziju aplikacije uz pomoć koje je moguće prijavljivati nove hitne slučajeve na terenu. Aplikacija funkcionira tako da tehničar International Medical Corpsa nakon što uoči novi incident isti zabilježi fotografijom, videozapisom ili tekstualnim opisom te svoja zapažanja, zajedno s oznakom lokacije i vremena zbivanja, šalje centralnoj bazi. Nakon što se zaprime podaci o incidentu, administratori reagiraju slanjem odgovarajućih ljudskih resursa na teren te se na taj način smanjuje vrijeme reakcije i minimiziraju štete.

Ovogodišnje natjecanje bilo je pod pokroviteljstvom humanitarne udruge International Medical Corps, uz organizaciju splitskih tvrtki Profico, Procedo i Locastic. 

Timovi su nakon završetka natjecanja imali tri minute da zainteresiraju žiri za svoj projekt. Uz to, pobjednici će projekte predstaviti u petak na Shift konferenciji, gdje će im i uručiti nagrade. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 101Z 04.06.2014.

    prije 7 sati napisani niti jedan komentar! Da bude to Soraja ili nekva golica odmah.. sram vas bilo.. Bravo decki!

Komentiraj...
Vidi sve komentare