To je to što me zanima!

Sportska Honda je najbrža: Na Ringu srušili rekord Meganea

Na slavnom njemačkom trkalištu auto je krug odvozio za 7 minuta i 50 sekundi. Civic Type R dolazi s dvolitrenim turbo motorom s 310 KS i maksimalnih 270 km/h
Vidi originalni članak

Honda svoj Civic najavljuje već mjesecima, a u Ženevi je konačno prikazana finalna izvedba. Osim impresivnih podataka na papiru stigao je i jedan dokaz. Civic Type R je najbrži auto u klasi na Nürburgringu.

Dvolitreni turbo motor, 310 KS, 400 Nm , munjevito ubrzanje i maksimalna brzina s kojom se ne može nositi niti jedan drugi automobil u klasi. To je novi Civic Type R koji je svoju premoć potvrdio i u praksi.

Na slavnom njemačkom trkalištu auto je krug odvozio za 7 minuta i 50 sekundi čime je osjetno srušio dosadašnji rekord Renaulta Meganea. Nova Honda 100 km/h dostiže za samo 5,7 sekundi te postiže maksimalnih 270 km/h. Auto je opremljen sportskim sjedalima, premium audio sustavom, GPS navigacijom i sustavom adaptivnog ovjesa. Cijene za naše tržište još nisu objavljene.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • goodfellas 05.03.2015.

    "It was important to maintain stock condition. The weight increase of the roll cage was balanced by taking out the rear seats and the air conditioning. The rest is identical to the mass production car, from suspension and tyres to engine specification. In theory you should be able to exactly reproduce that lap time."

  • vekizveki 04.03.2015.

    Sigurno super auto. Ali da je bar malo niži i da ima malo veće kotače.

  • KokoT 04.03.2015.

    Odličan rezultat za ružni čivik,krug svakako nije bez greške.

Komentiraj...
Vidi sve komentare