To je to što me zanima!

Stigao najmanji 4x4 Mercedes, početna cijena je 33.700 eura

Novi zastupnik za Mercedes već prodaje GLA, najmanji član SUV obitelji koji konkurira BMW-u X1 i Audiju Q3, koji dolazi s pogonom na prednje ili sve kotače
Vidi originalni članak

Star Import, novi zastupnik za Mercedes za hrvatsko tržište, u Rovinju je predstavio dva velika noviteta kojima službeno počinje s radom u punom obimu i prema visokim standardima Mercedesa. Riječ je o novoj C-klasi koja na domaće tržište stiže zasad s tri motora i početnoj cijeni od 38.000 eura za C 180 sa 157 KS. Još četiri dizelska i tri benzinska motora upotpunit će ponudu C-klase do kraja godine, a kupci mogu birati između široke palete dodatne opreme i paketa. Jednako je zanimljiv i najmanji član Mercedesove SUV obitelji, manje od 4,5 metara dugačak GLA, koji je u ponudi s dva dizelska i dva benzinska motora te u sportskoj AMG verziji.

Kraći je od 4,5 metara, a ima prednji ili 4x4 pogon

Mercedes GLA četvrti je od pet novih Mercedesovih kompaktnih modela i najmanji SUV u ponudi proizvođača iz Stuttgarta. Kraći je od 4,5 metra pa konkurira BMW-u X1, Audiju Q3 i VW Tiguanu. Ipak, iznenađujuće je prostrane unutrašnjosti, s ukusno i decento uređenom kabinom. Doduše, instrumentna ploča bi mogla biti preglednija, a treba se naviknuti i na neke Mercedesove specifičnosti poput samo jedne ručice na upravljaču. No osim prostrane kabine nudi i izdašan prtljažnik koji prima od 421 do 1235 litara prtljage. Ima najbolju aerodinamiku u klasi i najveći prtljažnik, a osim bogate palete dodatne opreme nudi velik broj elektroničkih sigurnosnih sustava. Početna cijena mu je 33.700 eura.

Zasad su u ponudi dva dizelska motora - GLA 200 CDI sa 136 i GLA 220 CDI sa 170 KS - te dva benzinca sa 156 i 211 KS. Osim standardnih paketa opreme Style, Urban, AMG line i Exclusive u ponudi su još Night paket, AMG Exclusive te, za početak prodaje, Edition 1.

Svi motori, osim početnog GLA 200 sa 156 KS, moguće je dobiti i s 4MATIC pogonom na sva četiri kotača koji u GLA nije stalan nego prema potrebi uključuje stražnje kotače. Također, osim najslabijeg benzinskog ali i dizelskog modela, svi su opremljeni izvrsnim automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa. Top model svakako je GLA 45 AMG čija je cijena 77.000 eura.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • cibonazg 19.03.2014.

    lijep je jako i skup isto tako haha

  • robert borić 18.03.2014.

    ijaijaijajo,ijaijaijajo,ma kakvi komentatori

  • perky9 17.03.2014.

    ma nema nego meca :D recite da sam brdo, ali merđo je merđo. doduše prava meca je limuzina ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare