Obavijesti

Tech

Komentari 21

Stigao najmanji 4x4 Mercedes, početna cijena je 33.700 eura

Stigao najmanji 4x4 Mercedes, početna cijena je 33.700 eura
6

Novi zastupnik za Mercedes već prodaje GLA, najmanji član SUV obitelji koji konkurira BMW-u X1 i Audiju Q3, koji dolazi s pogonom na prednje ili sve kotače

VIDEO

Star Import, novi zastupnik za Mercedes za hrvatsko tržište, u Rovinju je predstavio dva velika noviteta kojima službeno počinje s radom u punom obimu i prema visokim standardima Mercedesa. Riječ je o novoj C-klasi koja na domaće tržište stiže zasad s tri motora i početnoj cijeni od 38.000 eura za C 180 sa 157 KS. Još četiri dizelska i tri benzinska motora upotpunit će ponudu C-klase do kraja godine, a kupci mogu birati između široke palete dodatne opreme i paketa. Jednako je zanimljiv i najmanji član Mercedesove SUV obitelji, manje od 4,5 metara dugačak GLA, koji je u ponudi s dva dizelska i dva benzinska motora te u sportskoj AMG verziji.

Kraći je od 4,5 metara, a ima prednji ili 4x4 pogon

Mercedes GLA četvrti je od pet novih Mercedesovih kompaktnih modela i najmanji SUV u ponudi proizvođača iz Stuttgarta. Kraći je od 4,5 metra pa konkurira BMW-u X1, Audiju Q3 i VW Tiguanu. Ipak, iznenađujuće je prostrane unutrašnjosti, s ukusno i decento uređenom kabinom. Doduše, instrumentna ploča bi mogla biti preglednija, a treba se naviknuti i na neke Mercedesove specifičnosti poput samo jedne ručice na upravljaču. No osim prostrane kabine nudi i izdašan prtljažnik koji prima od 421 do 1235 litara prtljage. Ima najbolju aerodinamiku u klasi i najveći prtljažnik, a osim bogate palete dodatne opreme nudi velik broj elektroničkih sigurnosnih sustava. Početna cijena mu je 33.700 eura.

Zasad su u ponudi dva dizelska motora - GLA 200 CDI sa 136 i GLA 220 CDI sa 170 KS - te dva benzinca sa 156 i 211 KS. Osim standardnih paketa opreme Style, Urban, AMG line i Exclusive u ponudi su još Night paket, AMG Exclusive te, za početak prodaje, Edition 1.

Svi motori, osim početnog GLA 200 sa 156 KS, moguće je dobiti i s 4MATIC pogonom na sva četiri kotača koji u GLA nije stalan nego prema potrebi uključuje stražnje kotače. Također, osim najslabijeg benzinskog ali i dizelskog modela, svi su opremljeni izvrsnim automatskim mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa. Top model svakako je GLA 45 AMG čija je cijena 77.000 eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija
ENDPOINT PROTECT

U A1 nude naprednu zaštitu od kibernetičkih napada koju pokreće umjetna inteligencija

Endpoint Protect nudi poslovnim korisnicima, odnosno poduzećima svih veličina, sveobuhvatno rješenje za sigurnost koje kombinira detekciju, analizu, odgovor i sprječavanje prijetnji