To je to što me zanima!

Štiti živote: Mercedes napravio kamion koji vozi samostalno

Mercedesov Future Truck koji može potpuno samostalno voziti na autocesti trebao bi smanjiti velik broj nesreća koji uzrokuju pospani i umorni vozači kamiona
Vidi originalni članak

Mercedesov Future Truck 2025 ne može navigirati gradskim ulicama kao Googleov automobil, ali sposoban je samostalno voziti na autocesti - a to su uvjeti u kojima izmoreni i pospani vozači kamiona predstavljaju najveću opasnost za ostala, manja vozila u prometu.

Rabeći kombinaciju kamera, radara i lasera, Mercedesov Future Truck 2025 analizira cestu, konfiguraciju terena kao i okolni promet . Vozač mora biti za upravljačem te ručno dovesti kamion na autocestu, no jednom kada je to učinio može lagodno prepustiti kontrolu kamiona autopilotu i opustiti se.

Mercedes

Kamion će sam paziti na ostale sudionike u prometu, bilo one ispred, sa strane ili iza , te upravljati na zadanoj ruti. Iako u Mercedesu tvrde da je samovozeći kamion u potpunosti funkcionira, ne očekuju njegovu primjenu u stvarnom prometu još barem deset godina, ponajviše zbog zakonskih prepreka .

Idi na 24sata

Komentari 67

  • pauk123 11.10.2014.

    Sto ne naprave robote da zamjene ove silne politicare kako bi onda lakse zivjeli a i manje bi nas kostali..

  • Mr Željezni 10.10.2014.

    Možda u Njemačkoj za deset godina bude ovakvih kamiona na cesti,al kod nas možda za 110 godina....

  • punisher_3 09.10.2014.

    glupost

Komentiraj...
Vidi sve komentare