To je to što me zanima!

Stručnjak tvrdi: Roboti za seks bi mogli uništiti smisao života

Stručnjaci upozoravaju da bi nas seks roboti mogli pretvoriti u zombije. 'Ako seks postane previše jednostavan i lako dostupan, to bi nam moglo uništiti smisao života'
Vidi originalni članak

Računalni stručnjak Noel Sharkey upozorio je na dalekosežne posljedice koje bi druženje sa seks robotima mogli imati na društvo i čitavo čovječanstvo. U dokumentarcu Seks roboti i mi, profesor Sharkey iz Fondacije za odgovornu robotiku kaže da će rastuća popularnost seks robota učiniti seks previše dostupnim što bi moglo promijeniti ljudsku vrstu u cjelini, piše Daily Mail.
 
Profesor Sharkey iz Fondacije za odgovornu robotiku već je ranije upozoravao na potencijalne opasnosti popularizacije seksa s robotima. Rekao je da bi seks robote koje izgledaju kao djeca mogli iskorištavati pedofili, a silovatelji bi svoje nasilne fantazije mogli zadovoljavati na robotima koji odbiju seks.

'Seks će postati previše jednostavan i dostupan'

- Radimo sve te stvari s robotima samo zato što možemo i ne razmišljamo da bi to moglo totalno promijeniti čovječanstvo. Neki kažu da bi seks roboti mogli dovesti do toga da seks postane previše jednostavan i dostupan. To bi moglo uništiti smisao života i pretvoriti nas u zombije - izjavio je Sharkey za Metro.

NIŠTA GA NE ZAUSTAVLJA Kad počne invazija robota reći ćemo: Evo, ovdje je sve počelo

Bez obzira na sve potencijalne opasnosti za čovječanstvo koje proizlaze iz seksa s robotima, seks lutke postaju tražena roba i vrlo unosan biznis. Prema studiji objavljenoj krajem prošle godine, čak jedna četvrtina milenijalaca rado bi ušla u odnos s robotom. Studiju koja tvrdi da bi 27 posto osoba 18 do 34 godine starosti voljelo biti u vezi s robotom objavila je pariška medijska kompanija Havas. Njihova analiza zaključila je da su muškarci tri puta skloniji odnosima s robotima od žena.

Sve više digiseksualaca

U drugoj studiji, koju je 2017. godine objavilo kanadsko Sveučilište u Manitobi, istaknut je porast broja digiseksualaca, odnosno osoba koje bi radije imale odnose s robotima nego ljudima.

ISPUNJUJU FANTAZIJE Lutke zaluđuju svijet: U Parizu prvi bordel sa seks robotima!

- Znanstvenik dr. Neil McArthur objasnio je da sve više ljudi smatra digiseksualno jer se roboti sve više stavljaju u ne isključivo seksualni nego i romantični kontekst. Mnogim ljudima će iskustva s ovom tehnologijom postati integralni dio njihovog seksualnog identiteta i mnogi među njima će radije ulaziti u seksualne interakcije s robotima nego s ljudima - istaknuo je McArthur.

Jedan od pet Nijemaca želi robota za seks

Prošle godine, u Njemačkoj je otvoren prvi bordel u kojem 'rade' samo seks lutke. Seks roboti se legalno koriste u bordelima u Njemačkoj i Austriji. U javno provedenom istraživanju objavljenom u siječnju, jedan od pet ispitanih Nijemaca je izjavilo da bi kupili robota za seks.

Na svijetu danas postoji pet kompanija koje proizvode seks robote, a njihove se cijenu kreću u rasponu od 5.400 dolara do 15.000 dolara. Tržištem dominiraju muškarci, koji su ovdje glavni potrošači. Iako posljednje generacije seks robota izgledaju sve realističnije, znanstvenici tvrde da bi moglo proći i pedeset godina prije nego što se počnu ponašati poput ljudskih partnera.

 

Idi na 24sata

Komentari 155

  • rigachu031 13.04.2018.

    Pazi.. Stručnjak tvrdi... Haha jooj

  • Popolo 12.04.2018.

    pa ako pedofil vec ima potrebu seksat se sa djetetom onda bolje neka to radi s robotom i svi sretni

  • persona_non_grata 12.04.2018.

    Ne znam kako bi roboti za seks uništili smisao života kad život ionako nema smisla...

Komentiraj...
Vidi sve komentare