To je to što me zanima!

Stvarni Tony Stark: Elon Musk želi graditi rakete kao Iron Man

Milijarder i inovator sljedeći tjedan će predstaviti sustav kojim se dijelovi raketa mogu dizajnirati gestama u zraku, baš kao što to čini Tony Stark u filmu Iron Man
Vidi originalni članak

Napravio je superuspješni električni automobil, njegova tvrtka SpaceX prva je privatna kompanija koja je izradila i poslala privatnu letjelicu na ISS, a žele ići i na Mars. Sada rade na raketi koja će se lansirati i sletjeti sama na isto mjesto, a nedavno je predstavio koncept Hyperloop, sustav brzog prijevoza kojim bi od Zagreba do Dubrovnika mogli stići za pola sata. 

Elon Musk je jedan od najfascinantnijih milijardera na svijetu, čovjek koji zamišlja budućnost i odmah kreće u njenu realizaciju.

Iako su ga već uspoređivali s Tonyjem Starkom (Iron Man), likom iz Marvelovih stripova, sada je on dao još dokaza tim tvrdnjama. 

Preko Twittera je objavio kako će sljedeći tjedan predstaviti sustav kojim se dijelovi raketa mogu dizajnirati gestama u zraku i potom odmah slati na 'printanje' od titana. 

Nešto slično koristi Tony Stark u svom laboratoriju za izradu Iron Man odijela i ostalih gadgeta.

Musk je u sljedećem tvitu dodao kako im sada treba još i snažan holografski projektor. Na ovo se uključio i redatelj Iron Mana, Jon Favreau, kojem je Musk odgovorio da su to vidjeli kod njega u filmu i odlučili pretvoriti u stvarnost. 

Ipak u jednoj od poruka je rekao kako ne misli raditi Iron Man odijelo. Ali, tko zna, možda se i na tom pitanju kroz neko vrijeme predomisli. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • nata callahan 26.08.2013.

    obozavam iron mana :)

  • patos 26.08.2013.

    Prvo rijesite glad i zedj u svijetu, onda pravite planete druge mene sto se tice. Kako covjecanstvo ulaze u nepotrebne stvari dok drugi gladuju, to je strasno.

  • Mate55_1 26.08.2013.

    I ništa čudno, vec touch izbacuje miša i tipkovnicu, samo ćemo u ovom slučaju smršaviti kad budemo mahali rukama po zraku pokušavajući reći računalu što želimo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare