To je to što me zanima!

Sve se mijenja, i legendarni Jeep od sad vozi na struju

Jeep je i svoju ikonu, robusni Wrangler pretvorio u automobil kojeg je moguće voziti na struju. Plug-in hibridni Wrangler 4xe stiže na tržišta Europe, SAD-a i Kine početkom iduće godine
Vidi originalni članak

Nakon Compassa i Renegadea i legendarni Wrangler je dobio plug-in hibridnu verziju. U Jeepu tvrde kako se radi o najsposobnijem, najnaprednijem i ekološki neprihvatljivijem Wrangleru u povijesti. 

Pogon se sastoji od dva električna motora i dvolitrenog benzinskog agregata sa 272 KS. Ukupna snaga sustava je impresivnih 381 KS uz okretni moment od ogromnih 637 Nm. Sve to ovaj automobil čini najsnažnijim Wranglerom u ponudi. Kapacitet baterije je 17 kWh i prema tvorničkim podacima automobil na struju može prevaliti 40 kilometara.

Unatoč struji terenska svojstva su vrhunska. Kompletna električna instalacija je zaštićena od vode tako da auto i dalje može voziti kroz čak 76 cm duboku vodu. Električni motori pomažu i pogonu na sve kotače koji je još bolji nego kod originala. Auto u Europu stiže početkom 2021. a cijena se još ne zna. 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • x00x 06.09.2020.

    prema tvorničkim podacima automobil na struju može prevaliti 40 kilometara.??????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare