To je to što me zanima!

Svemir za neznalice: Tyson objašnjava postanak svemira

Tyson je lani pojašnjavao znanost iza filma Interstellar, a nedavno je objasnio misiju istraživanja Plutona. Sada u kratkom videu pojašnjava postojanje svemira
Vidi originalni članak

Znanstvenicima nije uvijek jednostavno pojasniti svoje teorije ili otkrića široj javnosti. Talent za to, pak, definitivno ima Neil deGrasse Tyson slavni popularizator znanosti. On je postao poznat po pojašnjavanju široke povijesti svemira laicima u svojim zanimljivim TV emisijama . Tako je lani pojašnjavao znanost iza hit filma Interstellar, a nedavno je napravio događaj "doručak s Plutonom" kako bi pojasnio NASA-inu misiju istraživanja ovog patuljastog planeta.

Njegov najnoviji pokušaj da razumljivima učini milijarde godina svemira i trilijune atoma rezultirao je 8-minutnim videom koji pojašnjava cijelo postojanje svemira .

Tyson je vrstan pisac i pripovjedač, a dodatnu dimenziju odličnom videu daju i prekrasne ilustracije , koje prati i zadivljujuća zvučna pozadina. Pogledajte video i uživajte u lekciji iz astrofizike.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • titanik guzi klaunuškog 26.07.2015.

    a dobro, a kako je nastalo to nesto sto je PRASNULO????

  • Živa katastrofa 26.07.2015.

    Serija kozmos:odiseja u prostorvremenu mi se je isto sviđala.

  • st brzić 26.07.2015.

    Znanost o nastanku svemira kaže: Nije bilo NIČEGA, i odjednom, u trenutku, bez ikakvog razumnog povoda, razloga i objašnjenja, stvoreni su prostor, vrijeme, energija i materija.... Biblija (religija) o nastanku svemira kaže ISTO (samo malo drugačijim riječnikom, razumljivim ljudima od prije par tisuća godina). Imamo li pravo tvrditi da su jedni u pravu, a drugi u krivu?

Komentiraj...
Vidi sve komentare