To je to što me zanima!

Svemirska utrka: Rusi i Kinezi skupa grade postaju na Mjesecu

Kineska i ruska svemirska agencija u utorak su potpisale ugovor o gradnji svemirske postaje koja će biti na Mjesecu ili u njegovoj orbiti, no još nije poznato kad bi trebala uopće početi gradnja
Vidi originalni članak

NASA se želi vratiti na Mjesec koji će im biti odskočna daska za Mars, japanski milijarder sa skupinom turista planira let oko Mjeseca, a Rusija i Kina danas su stavili potpis na ugovor o zajedničkog gradnji svemirske postaje na Mjesecu - ili u njegovoj orbiti. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ruska i kineska svemirska agencija zajednički će dogovoriti planiranje, dizajn, konstrukciju i rad postaje te će je zajednički graditi i njome upravljati. China Daily prenosi da obje nacije žele otvoriti postaju međunarodnoj suradnji kako bi mogla služiti kao platforma koja će osnažiti znanstvenu razmjenu i podržati mirno istraživanje i razvoj u svemiru. 

'TO OVISI O SAD-U' Kinezi žele dijeliti uzorke tla s Mjeseca, ali ne i sa Amerima

Još nije poznato hoće li baza biti na površini Mjeseca ili u njegovoj orbiti, ali će služiti za opsežna istraživanja i demonstracije tehnologija. 

Rusija i Kina u istraživanju svemira surađuju već godinama, a zajednički će raditi i na sljedećim misijama Chang'e 7 i Luna 26 koje su planirane za 2024. godinu. Obje države planiraju istraživati južni pol Mjeseca. Dok će Rusi poslati orbiter, Kina planira spustiti rover.

Idi na 24sata

Komentari 130

  • BlackRaven 11.03.2021.

    Dvije najveće industrijske i tehnološke velesile , sa najvećom svjetskom zalihom ruda, minerala , nafte i plina, i malko manje od 2 milijarde "šljakera". Ne kladim se uopće protiv njih. Ovo je američka najveća noćna mora , ovaj potpis ugovora o suradnji, kao i prošlogodišnji o nafti i plinu za Kinu.

  • 10.03.2021.

    Znam da je pomalo zlocesto, ali najslade mi je provocirat ove fenomene sto vjeruju u svemirske bajke jer oni nemogu nikako nista dokazati, a vrijedaju sve u 16 sto je odraz njihove frustracije. To se dogada kada im podsvijest nesto hvata, a svijest je trula i ne zeli prihvacat stvarnost oko sebe. Tko mi ne vjeruje, samo pratite njihove obrane od "ravnozemljasa", uvijek nula argumenata i po nekoliko uvreda po poruci. Samo u globus i korona religiji

  • Mošsimislit 10.03.2021.

    Puni komentari ravnozemljaša

Komentiraj...
Vidi sve komentare