To je to što me zanima!

Svemirski selfie: Zamijenili su računalo pa se fotkali u orbiti

Rick Mastracchio požalio se da su mu zbog svemirskog odijela ruke prekratke za odličan selfie. Nekoliko puta je pokušavao i na kraju objavio autoportret iz orbite
Vidi originalni članak

Astronauti Rick Mastracchio i Steven Swanson u srijedu su bez većih teškoća zamijenili pokvareno računalo na vanjskom dijelu Međunarodne svemirske postaje. Računalo se pokvarilo prije dva tjedna, a inače je služilo kao zamjena za glavno, no NASA ga je htjela što prije zamijeniti.

Dvojcu koji je otišao u svemirsku šetnju to nije predstavljalo nikakav problem. Tri vijka, malo manje od sat vremena posla i pregled mogućih oštećenja, kako bi uočili zbog čega se pokvarilo. Ovo računalo i njegov glavni dio inače se koriste za usmjeravanje solarnih panela i radijatora te za kontroliranje robotske ruke.

Nakon što su obavili posao, astronauti su imali i vremena za kratku zabavu, a Mastracchio se požalio kako su mu ruke u svemirskom odijelu prekratke da bi napravio dobar selfie . No, to ga nije spriječilo pa se nekoliko puta pokušavao fotografirati. Na kraju je snimio fotografiju koju je podijelio i na Twitteru , a što se tiče selfieja, ovakav svemirski teško je nadmašiti. Objavio je i fotografiju kapsule Dragon koja se spojila prije par dana te još jedan portret koji je snimio njegov kolega.

Ivana Hruškovca pratite na Facebooku

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Renavoid 27.04.2014.

    ovo je debilno do kraja ... kakve veze ova vijest ima sa znanošću???

  • registrykiller 24.04.2014.

    Koji selfie ? što je vama dajte razmislite malo ! Što astronaut radi u svemiru? Selfie? Sa čime? Možda mobitelom? Ne sigurno u svemir izlazi sa fotoaparatom oko vrata malo prošeće napravi par fotki pa se vrati. Usput napravi i koji selfie. ;) Dajte se molim vas uozbiljite!

  • samo pošteno_1 24.04.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare