To je to što me zanima!

Pametna narukvica: Projektor vam ruku pretvara u - ekran

Britanski inženjeri uspjeli su izraditi pametnu narukvicu. U sebi ima projektor koji će vaše tijelo pretvoriti u ekran kakav imaju i mobiteli
Vidi originalni članak

Iako će možda izgledati kao da se stalno češkate i štipate, grupa inovatora tvrtke Cicret izradit će malo, ali pametno računalo u narukvici.

Narukvica će imati ugrađeni projektor koji će na vašu ruku projicirati ekran kakav ste navikli gledati na pametnim telefonima. Zbog ugrađenih senzora narukvica će lako prepoznati koju tipku ste željeli stisnuti. U nju planiraju ugraditi čip kako bi se lako i brzo spajala s internetom te bluetooth za spajanje s mobitelima.

Tim Cicreta predstavio ju je kao tablet računalo na vlastitom tijelu. Narukvica će doći u dvije verzije, s memorijom od 16 i 32 GB u nekoliko boja. Inovatorima najveći problem predstavlja baterija pa su pomoć tražili na stranici Indegogo.

Kao prednost su istaknuli to što narukvica nije glomazna, a uz to je i vodootporna. Žele biti izravna konkurencija Googleovim naočalama i pametnim satovima. Kad krene u masovnu proizvodnju, cijena narukvice trebala bi biti oko 4000 kuna.     

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Gatsby 28.11.2014.

    Čak i kad bi realizirali ovu zbog x razloga glupu i neostvarivu ideju , baterija bi trajala 20 min sa sadašnjom tehnologijom izrade bat.

  • shit_happens_ 09.11.2014.

    mogli bi napravit takav remen da mi se projecira to na guzici

  • Eudaimonium 09.11.2014.

    Podsjećam sve, da prije nego kaj počnete shareat link sve po svud, provjerite autentičnost informacija, jer NARAVNO da je članak iz nekog razloga pisan sa implikacijom da to već ima/bude. To jest točnije, navodi da su "Britanski inžinjeri uspjeli su izraditi" - totalno nisu. Niti nebudu: Taj projekt je trebao na Indiegogo dići $500.000 a uspjeli su dobit samo $1300 backing, znači ovo sve kaj je tu je koncept, ideja. Video je monitoran i to očajno (nema sjene od prsta), a i ideja je glupa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare