To je to što me zanima!

Tek mu je 20, a već je kreirao više od 100 opasnih trojanaca

Mladi Brazilac jedan je od najaktivnijih autora malvera u zemlji. Prije dvije godine počeo je s kreiranjem programa koji kradu podatke u financijskim transakcijama
Vidi originalni članak

Brazilski student (20) autor je više od 100 trojanaca kojima je cilj bio krasti financijske informacije, a za svaki je mogao zaraditi oko 300 dolara, navodi sigurnosna tvrtka Trend Micro. Oni su ga identificirali kao jednog od najvećih autora malvera, a mladi informatičar poznat je pod imenima 'Lordfenix', 'Hacker's Son' i 'Filho de Hacker'. Djelovati je počeo još 2013. godine kada se preko foruma javljao drugima da mu pomognu oko programa. U međuvremenu je razvio vještine, a njegov softver je korišten u napadima na niz banaka. 

Jedno od njegovih djela je i TSPY_BANKER.NJH, trojanac koji može identificirati kad korisnik upisuje određeni URL banke. Potom mu se zatvara trenutni prozor u Google Chromeu (ako ga koristi), javlja se poruka s greškom i otvara novi lažni prozor bez da je primijetio promjenu adrese. Ako je žrtva upisala svoje podatke u taj prozor, oni su se proslijedili napadaču na e-mail. Isti je program gasio i proces koji koriste banke kako bi osigurali podatke u online transakcijama. 

Trend Micro navodi kako samouvjereni haker sada nudi i izvorni kod trojanaca na određenim forumima. Tvrdi da te besplatne verzije mogu ukrasti podatke iz četiri banke, a u plaćenoj verziji nudi se mogućnost napada više institucija. Trojance je oglašavao i preko Skypea.

Pokazalo se i da je hakeru ovo prilično uspješan biznis. Stvorio je više od 100 opasnih programa, a cijena svakog otprilike je 320 dolara. Prije dvije godine na Facebooku je objavio post u kojem se hvali uspjehom svog rada. 

Trend Micro

Idi na 24sata

Komentari 73

  • _l_ 05.07.2015.

    smišlja trojance i prodaje antitrojance, klasika

  • snoopylove4ever 04.07.2015.

    Vidi se da i nije bas tolko pametan, cim se time pohvalio na fejsu...

  • CptNemo 04.07.2015.

    Jedini hacker koji je ikada uspio stvarno hacknut banke danas radi kao IT security expert upravo za njih. Dosjetio se nečemu što nikome nije palo napamet ikada. Legendarna fora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare