To je to što me zanima!

Tenkisti, pazite, moćna leteća pješadija prati vas s visoka...

MODERNO RATOVANJE: Vojnik pješak u prosjeku nosi 25 kg opreme, a s lebdećim biciklom brže će proći zahtjevne terene, a time će i misije biti lakše
Vidi originalni članak

Američka vojska želi uvelike olakšati svojim vojnicima kretanje kroz zahtjevne terene. S kompanijama Malloy Aeronautics i Survice Engineering razvijaju lebdeći bicikl, sličan onome iz “Ratova zvijezda”.

U današnjem ratovanju bez pješaštva, koje je srž svake vojske, nema obrane ili osvajanja. No vojnici se jako izmore dok prelaze zahtjevne terene u, primjerice, Iraku ili Afganistanu. Američka vojska je zbog toga odlučila razviti lebdeći bicikl koji će vojnicima olakšati zahtjevne misije. 

Na sajmu aeronautike u Parizu, iz tvrtke Malloy Aeronautics najavili su da s Amerikancima razvijaju lebdeću letjelicu. Izgledom podsjeća na popularne kvadkoptere, a vojnik će je moći “zajahati” poput motora. Pokreću je četiri propelera. Iz kompanije su kazali da može podignuti 270 kilograma tereta, a sa spremnikom goriva može prijeći 150 kilometara. Maksimalna brzina će biti oko 30 kilometara na sat. 

U američkoj vojsci su zadovoljni kako projekt napreduje te su naveli kako će se letjelica koristiti za izviđanje terena i spašavanje ranjenih ili ozlijeđenih vojnika.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • blek66 08.07.2015.

    Za te novce mogu napraviti jato od stotinjak dronova od kojih se ne možeš sakriti. Dronovima mogu upravljati nabrijani klinci iz svojih soba u Americi. Kao igrica, samo se logiraju i udri.

  • HERCULES_2 07.07.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • NeNormalan 07.07.2015.

    U samom naslovu ima dosta grešaka, nije bicikl jer nema kotače i ima svoj pogon i nije s visoka jer neće moći letjeti na više od par metara od zemlje obzirom da koristi ground efekt, ali kao ideja je dobro.

Komentiraj...
Vidi sve komentare