To je to što me zanima!

Testirali smo Mercedes GLB: Odličan je i vrlo prostran SUV

Ovaj model nastao je na osnovi A-klase, no po dimenzijama ga prije možemo usporediti i s velikim SUV-om GLC. Nudi podjednako mjesta i to uz osjetno manju cijenu
Vidi originalni članak

A-klasa, A-klasa Limuzina, CLA, GLA, B-klasa... Svi ovi modeli nastali su na osnovi A-klase, isto  kao i testirani GLB, na kojemu se to ipak najmanje vidi. 

U odnosu na GLA, novi GLB nije šminker, no zato je osjetno prostraniji i praktičniji. GLB je, naime, velik otprilike kao i GLC, pruža podjednako prostora u unutrašnjosti, ima čak i veći prtljažnik u koji stane raskošnih 570 litara. Na stranu to što je nastao na osnovi A-klase, GLB je impresivan obiteljski SUV s raskošnom ponudom prostora.

I dok izvana ovaj SUV ne možete zamijeniti s A-klasom, unutra je srodnost itekako vidljiva. Instrumenti, dodirni zaslon, upravljač i mnogi drugi dizajnerski detalji preuzeti su s A-klase, što je svakako plus, jer rijetko koji drugi auto u klasi ima tako dobar dizajn i tako dobar infotainment sustav. MBUX s umjetnom inteligencijom oduševljava, isto kao i luksuz, kvaliteta materijala i izrade u ovom autu.

Dizelski motor sa 150 KS vrlo je dobar izbor. Performanse su na granici sa sportskima, a oduševljavaju miran rad i uglađenost motora te osmerobrzinski automatski mjenjač koji radi brzo, komforno, jednostavno - savršeno. I sve to uz odličnu testnu potrošnju od 6,5 l/100 km kombinirano i nešto više od 7 litara u gradu.

Ovjes je iznimno udoban, auto se odlično nosi i s velikim neravninama te lošim cestama. Poput pravog velikog SUV-a srednje klase. Testirani model prepun je opreme, stoga je cijena prilično visoka, no ipak mnogo niža od one za podjednako veliki GLC.

TVORNIČKI TEHNIČKI PODACI:
masa: 1680 kg
dimenzije: 463x183x166 cm
obujam: 1950 ccm
snaga: 110 kW/150 KS  
0-100 km/h: 9,0 s
najveća brzina: 204 km/h
potrošnja: 5,0 l/100 km
cijena: 422.144 kn (testni model), 277.629 kn (osnovni model)
Idi na 24sata

Komentari 21

  • Hrvat u metropoli 13.05.2020.

    Za neku žensku dosta dobro auto.

  • dzonibojmoj 13.05.2020.

    Kako moze biti cista suprotnost hatchbacku ako je nastao na njegovoj osnovi. Ovaj GLB na osnovi a klase. Piše ti u tekstu, pročitaj ponekad taj dio, ne samo komentare pisat bezveze.

  • 13.05.2020.

    U ova doba takav Auto nuditi nije čudo što propadaju .nemaju adekvatnih vozila u ponudi za ovakva doba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare