Obavijesti

Tech

Komentari 21

Testirali smo Mercedes GLB: Odličan je i vrlo prostran SUV

Testirali smo Mercedes GLB: Odličan je i vrlo prostran SUV
15

Ovaj model nastao je na osnovi A-klase, no po dimenzijama ga prije možemo usporediti i s velikim SUV-om GLC. Nudi podjednako mjesta i to uz osjetno manju cijenu

VIDEO

A-klasa, A-klasa Limuzina, CLA, GLA, B-klasa... Svi ovi modeli nastali su na osnovi A-klase, isto  kao i testirani GLB, na kojemu se to ipak najmanje vidi. 

U odnosu na GLA, novi GLB nije šminker, no zato je osjetno prostraniji i praktičniji. GLB je, naime, velik otprilike kao i GLC, pruža podjednako prostora u unutrašnjosti, ima čak i veći prtljažnik u koji stane raskošnih 570 litara. Na stranu to što je nastao na osnovi A-klase, GLB je impresivan obiteljski SUV s raskošnom ponudom prostora.

I dok izvana ovaj SUV ne možete zamijeniti s A-klasom, unutra je srodnost itekako vidljiva. Instrumenti, dodirni zaslon, upravljač i mnogi drugi dizajnerski detalji preuzeti su s A-klase, što je svakako plus, jer rijetko koji drugi auto u klasi ima tako dobar dizajn i tako dobar infotainment sustav. MBUX s umjetnom inteligencijom oduševljava, isto kao i luksuz, kvaliteta materijala i izrade u ovom autu.

Dizelski motor sa 150 KS vrlo je dobar izbor. Performanse su na granici sa sportskima, a oduševljavaju miran rad i uglađenost motora te osmerobrzinski automatski mjenjač koji radi brzo, komforno, jednostavno - savršeno. I sve to uz odličnu testnu potrošnju od 6,5 l/100 km kombinirano i nešto više od 7 litara u gradu.

Ovjes je iznimno udoban, auto se odlično nosi i s velikim neravninama te lošim cestama. Poput pravog velikog SUV-a srednje klase. Testirani model prepun je opreme, stoga je cijena prilično visoka, no ipak mnogo niža od one za podjednako veliki GLC.

TVORNIČKI TEHNIČKI PODACI:
masa: 1680 kg
dimenzije: 463x183x166 cm
obujam: 1950 ccm
snaga: 110 kW/150 KS  
0-100 km/h: 9,0 s
najveća brzina: 204 km/h
potrošnja: 5,0 l/100 km
cijena: 422.144 kn (testni model), 277.629 kn (osnovni model)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle