To je to što me zanima!

Tetovaža kao gadget: Mogla bi pratiti vaše zdravlje i lokaciju

Tvrtka poznata po neobičnim gadgetima predstavila je svoj prototip tehno tetovaže koja bi nam omogućila da plaćamo, ali i da pratimo svoje zdravlje ili lokaciju djece
Vidi originalni članak

Nosivi uređaji danas nisu rijetkost, no neki tehnološki entuzijasti idu i korak dalje pa eksperimentiraju s tehnološkim implantatima. Postoji i jedno rješenje između, tvrtka znakovita imena Chaotic Moon (Kaotični mjesec) radi na konceptu za privremene tetovaže koje sadrže elektroniku.

Njihove tetovaže su novi pristup stavljanju biosenzora na ljudsko tijelo . Umjesto vezivanja opreme na sebe ili gutanja pilule sa senzorima ovdje se radi o stavljanju tetovaže koja nije trajna.

Pritom se na kožu ugrađuje i 8-bitni čip dizajniran za sustav kojem je potrebno vrlo malo energije, a nanosi se i posebna boja koja služi kao vodič za struju.

Taj gadget može komunicirati s drugim uređajima te prenositi podatke preko Bluetootha poput drugih nosivih uređaja.

Ovi nacrtani sklopovi mogu povezivati razne senzore. Mogli biste recimo pratiti svoje korake ili otkucaje srca kao uz pomoć mobitela ili neke gadget narukvice. Mogli bi imati i vojnu primjenu, recimo komandno mjesto moglo bi pratiti vitalne znakove svojih vojnika.

U budućnosti bi se mogli povećati kapaciteti spremanja podataka te pojačati senzore i bežičnu tehnologiju. Mogli biste tetovažom plaćati račune i slične stvari koje se danas već mogu raditi s mobilnim uređajima.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • St. Jimmy 03.12.2015.

    Rockefeller je svojevremeno rekao da će u budućnosti sve biti digitalizirano. Od novca, koji će biti digitalan, dakle virtualan, kompletan nečiji identitet biti će spremljen u taj čip. I dok će nama sve to izgledati jako zgodno i napredno, zapravo će sav naš identitet, svo naše postojanje unutar društva i državnog sustava, biti spremljeno u čim i ovisno o njemu. Nadalje Rockefeller kaže: ukoliko se pokaže potreba, nekome se jednostavno isključi čip i ta osoba više ne postoji. Dakle, za državu, za sustav, više ne postojiš. Nemaš identitet, ne možeš ostvariti nikakva prava, ishodovati bilo kakav dokument ili potvrdu, ne možeš se zaposliti, ne možeš posjedovati kuću ili bilo što drugo, nemaš zdravstveno, socijalno...ništa. Jednostavno - isključen si. Postojiš isključivo kao biološka jedinka, no za društvo i sustav zapravo ne postojiš.

  • St. Jimmy 03.12.2015.

    U čemu je razlika? http://s1.postimg.org/pph9c2kzz/pfe24yzy.jpg

  • druga violina 03.12.2015.

    ŽIG ZVIJERI: perfidna propaganda mikročipiranja...najžalosnija je činjenica da se ljudi mikročipiraju, odn. tetoviraju sami, svojom slobodnom voljom...i to je najopasnije !...jesmo li zaista toliko izmanipulirani?...znamo da time gubimo osobne slobode i mogućnost samostalnog odlučivanja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare