To je to što me zanima!

Tim znanstvenika stvorio je zametak čovjekokrave

V. BRITANIJA: Hibridni embrij kojeg čini ljudski i kravlji DNA odmah je izazvao kontroverze. Neki u tome vide korak do nastanka Frankensteina
Vidi originalni članak

Znanstvenici iz Velike Britanije prvi put u povijesti spojili su ljudski DNA sa životinjskim u jednom embriju. Tvrde da će takvo znanstveno dostignuće dugoročno pomoći u liječenju nekih najtežih bolesti, poput Parkinsonove. Tim znanstvenika sa sveučilišta Newcastle posebnom je tehnikom, temeljenom na prijenosu jezgre, jezgru kravljeg jaja zamijenio ljudskim DNA, a jajašce je potom umjetno potaknuo na diobu. Stvaranje hibridnih embrija ponovno je izazvalo kontroverze, a protivnici kloniranja potencijalno su biće već nazvali Frankensteinom. Embrij je odumro nakon tri dana.
- Kloniranje nikada nije potpuno kopiranje postojeće vrste, a miješanjem vrsta kopija se potpuno odmiče od originala - kazao je dr. David King, veliki protivnik kloniranja. Na noge su se digle i različite udruge, poput "Prava na život", ističući da je stvaranje hibridnog embrija vjerojatno protuzakonito, a uz to i odbojno.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kakma 02.04.2008.

    Na slici ne vidim nikakve razlike izmedju stanica covjeka ili krave.Sve isto.

  • zlatkinho 02.04.2008.

    Pa nebi reko da je prvi puta to napravljeno ak je nek mi neko objasni slučaj Grdićke ona je čovjek i krava ISTOVREMENO!!!

  • Elio 02.04.2008.

    a gle bar moze musti samog sebe i imat milijeka uvijek a moze ga cak i prodavat lol ti znanstvenici su ko djeca :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare