To je to što me zanima!

Tko se nije mobilno prilagodio, čekat će ga pad na Googleu

Google od utorka uvodi novi algoritam u prikazu rezultata pretraživanja koji će davati prednost onim stranicama koje su prilagođene mobilnim uređajima
Vidi originalni članak

Mnoge web stranice koje se nisu prilagodile mobilnim uređajima mogu od sutra očekivati pad u rezultatima pretraživanja korisnika na Googleu. Internetski div odlučio je nadograditi svoje algoritme za pretraživanje tako da se favoriziraju stranice koje su prilagođene uređajima, koji mnogima postaju glavno i jedino sredstvo korištenja interneta. 

Da bi vidjeli je li vaša stranica zadovoljila Googleove kriterije možete je staviti na Test prilagođenosti mobilnim uređajima.

- Puno smo uložili posljednjih godina kako bi naši portali spremno dočekali mobile revoluciju. Svi naši portali imaju mobile verzije ili su responsive. Troškovi prilagodbe nisu mali, ali čvrsto vjerujemo da moramo pratiti korisničke navike da bi ostali lider na tržištu - rekao je Hrvoje Dorešić, product manager 24sata.

Čim se stranice, koje nisu mobile-friendly, prilagode, mogu očekivati i ponovno indeksiranje i uspon u rezultatima pretraživanja.

Ovih dana iz Googlea je stigla i najava da će popraviti način prikazivanja rezultata pretraživanja na mobitelima. Točnije, to se odnosi na algoritam koji je prikazivao URL, a sada žele pametnije prikazivati ime stranice. Promjene će uvoditi postupno i utječu samo na mobilne rezultate. Prve su na redu američke stranice, a potom će promjenu primijeniti na sve.

Google

Idi na 24sata

Komentari 51

  • tutek 21.04.2015.

    Ne znam čemu uopće služe mobilne verzije stranica kad na svakom mobitelu ili tabletu biram računalnu verziju jer je bolja !?

  • hende007 20.04.2015.

    Ovo je važnije onima koji imaju svoje web stranice, nego nama koji koristimo mobilni internet.

  • strsljen2013 20.04.2015.

    Alijenu jedan obični. Ako mi treba internet sjest ću za komp ili ako sam na putu a nešto je hitno, upaliti moj alienware. Vi ste svi tako poslovni ljudi da vam online podaci trebaju 48 sati na dan. Vauuu, ma šta mi nabroji GPS pa navigacija. Navigacija ne radi bez GPS a on sam po sebi je, za što koristan? Mora da si neki mendžer kad ti je bitan internet da bi imao podatke 24h, po viberu vidim da baš i nemaš love ali se znaš (h)určiti. Slikanje, uuuuuuu. Za to imam neki fotić Nikon d750. Pa kad se takvi balavci već hurće, eto. Imaš sreće što ti otac to sve kupuje ili daje lovu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare