To je to što me zanima!

Tko zaslužuje naslov? Šest finalista u izboru auta godine

A4, Astra, CX-3, Kadjar, Superb i Vitara u borbi su za najbolji auto godine u Hrvatskoj. Konačnu odluku o najboljem automobilu doznat ćemo 14. prosinca
Vidi originalni članak

Borba za prestižnu titulu HR auto stigla je u finalnu fazu. Članovi Zbora automobilskih novinara među kojima je i predstavnik 24sata nedavno su još jednom detaljno isprobali svih šest finalista na poligonu za sigurnu vožnju. 

Preostalo je još proglašenje pobjednika koji će se odabrati na osnovu glasova 11-članog žirija. Osim toga bit će dodijeljena i posebna priznanja u 12 kategorija, od doprinosa za ekologiju, preko one za najbolji kabrio do one za najbolji gradski auto. A finalisti koji se bore za glavne nagrade, brončani, srebrni i zlatni volan, ove su godine vrlo šaroliki.Tu su tako tri SUV crossovera, Mazda CX-3, Suzuki Vitara i Renault Kadjar, dvije poslovne limuzine, Audi A4 i Škoda Superb, te kompaktna Opelova Astra. 

Goran Jakuš/Pixsell

Članovi žirija dužni su podijeliti bodove svim finalistima, a ukupni pobjednik bit će onaj automobil koji će skupiti najviše bodova. Prošle godine tu je čast imala Opel Corsa. Pri odabiru automobila godine se osim tehnoloških rješenja, voznih svojstava, dizajna, kvalitete i još desetaka drugih faktora ocjenjivanja uvelike gleda i na to koliko je koji automobil prilagođen hrvatskom tržištu i kupovnoj moći prosječnog hrvatskog kupca. Proglašenje pobjednika bit će u ponedjeljak 14. prosinca.

Goran Jakuš/Pixsell

Idi na 24sata

Komentari 128

  • seadsokic 19.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • najindustrijalizovanija 14.12.2015.

    Sjećam se da je jednom prilikom katastrofalna fiat panda bila proglašena autom godine - toliko o ovim izborima.

  • KokoT 14.12.2015.

    Astra.

Komentiraj...
Vidi sve komentare