To je to što me zanima!

To je to: Ovako bi trebao raditi Samsungov savitljivi telefon

Samsung će prema najnovijim informacijama u Barceloni sljedeće godine lansirati telefon sa preklopnim ekranom, a patent otkriva i kako bi on mogao raditi. No, nisu oni jedini koji rade na ovom telefonu
Vidi originalni članak

Samsungov telefon sa savitljivim ekranom već nekoliko godina je na rubu dolaska, ali nikako da ga konačno i vidimo u prodaji. Korejski div prije par godina je čak i pokazao prototip uređaja Youma, no sada konačno stižu opipljive informacije. 

Najnovije glasine sugeriraju da bi Samsungov Galaxy S10 nešto ranije trebao ugledati svjetlo dana - na CES-u u siječnju, dok će dva mjeseca kasnije u Barceloni premijeru imati preklopni telefon, piše Phone Arena. On bi trebao nositi ime Galaxy X. Kako se navodi, ranu verziju uređaja ove godine su prikazali operaterima na CES-u u Las Vegasu, a telefon je navodno imao tri OLED ekrana od 3,5 inča. Jedan je bio s vanjske, a dva s unutarnje strane. Kad su se ekrani rastvorili tvorili su veći ekran dijagonale 6 do 7 inča, dok će vanjski ekran služiti za interakciju s uređajem kad je zaklopljen. 

NOVA ERA MOBITELA Stižu savitljivi telefoni: Huawei će svoj otkriti krajem godine?

Inače, Samsungu je prije nekoliko dana odobreno više patenata za dizajn preklopnog telefona koji otkrivaju i kako bi on trebao funkcionirati. Tako se otkriva i da bi se novi telefon mogao preklopiti na trećinama, a ne samo na polovici. Naravno, ove informacije treba uzeti s rezervom jer mnoge kompanije patentiraju različita rješenja koja nikad ne ugledaju svjetlo dana, prenosi Business Insider. 

STIŽE 2018.? Samsungov odgovor Appleu: Pripremaju savitljivi mobitel

Samsungov savitljivi telefon bi u svojoj rasklopljenoj verziji trebao izgledati poput običnih telefona današnjice s velikim ekranima. 

No, on će se moći zaklopiti na sredini. 


Ekrani bi se mogli koristiti kao dva odvojena, s jednom aplikacijom na lijevoj i drugim sadržajem na desnoj strani. No, jednako tako, aplikacije bi mogle zauzeti i prostor oba ekrana. 


Kad uređaj nećete koristiti, on bi se mogao zaklopiti da zauzima manje prostora u džepu. 

Osim njega, patentirali su i rješenje s preklopnim ekranom u tri dijela koji otvara više opcija za različite načine rada.

 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • matro 06.05.2018.

    Šta i samo je to novo .kao s9 kamera kamera .kupim si profi foto aparat pa imam slike kako spada

  • davor430 05.05.2018.

    Veliko govno kao i svaki drugi samsung

  • najindustrijalizovanija 05.05.2018.

    Klizni mobiteli su imali problema sa flet kabelima pa mislim da će ovde biti problema nakon određenog broja preklapanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare