To je to što me zanima!

Toyota povlači 7,4 mil. vozila, prekidač prozora ima grešku

Prekidač prozora na određenim modelima nije dobro podmazan tijekom sastavljanja te može 'zapinjati'. Ako bi ga netko išao sam podmazivati može doći i do požara...
Vidi originalni članak

Toyota je u srijedu objavila kako u cijelom svijetu povlače 7,4 milijuna vozila na servis zbog problema s prekidačima za podizanje prozora. 

Iz kompanije navode kako na određenim modelima prekidač za podizanje prozora vozača i suvozača ne radi 'glatko' te može zapinjati. Stavljanje ulja na prekidač može dovesti do toga da se rastopi ili čak i zapali. Ovo zapinjanje u radu nastalo je zbog nejednakog postavljanja maziva tijekom sastavljanja u tvornici. Serviseri će na vozilima koja se povlače obaviti pregled te zamijeniti prekidače, ako je potrebno. 

Među modelima koji se povlače su Vitz, Yaris i Corolle, a ovo je drugo najveće povlačenje automobila nakon Forda iz 1996. godine, piše Reuters. U SAD-u povlače 2,47 milijuna vozila, u Kini 1,4 milijuna te 1,39 milijuna u Europi. 

Zbog ovog problema s prekidačima nije bilo zabilježenih nesreća, ozljeda ili smrti. 

Toyota Hrvatska na svojim Facebook stranicama objavila je kako će u četvrtak na www.toyota.hr biti postavljen obrazac kojim će vlasnici vozila moći provjeriti da li je njihovo vozilo uključeno u preventivnu servisnu kampanju odnosno provjeriti status vozila uključenih u preventivnu servisnu kampanju. (Riječ je o modelima Yaris, Corolla, Auris i RAV 4 proizvedenim 09/2006 - 12/2008)

Idi na 24sata

Komentari 38

  • DanijelSrpak 11.10.2012.

    tak ti je to kad se auti rade masovno i mala greškica te može skupo stajati, a oni vide samo zaradu

  • Igoor 11.10.2012.

    ma ne bih uzeo Toyotu da mi netko daje za pare jedino da se đabe djeli onda bih

  • kmarus 10.10.2012.

    A baš sam htio kupiti Toyotu .... e jbg.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare