To je to što me zanima!

Tri kamere su pravi hit: Huawei prodao 6 milijuna P20 telefona

Kineski div najavio je da ove godine žele prodati 200 milijuna telefona, a njihova glavna zvijezda, uređaji iz P20 serije ove su godine gotovo dvostruko uspješniji od lanjske P10 serije
Vidi originalni članak

Samo dva dana nakon što su rekli da ove godine žele prodati 200 milijuna telefona, kineski div Huawei objavio je u četvrtak da su prodali više od šest milijuna telefona iz P20 serije u samo tri mjeseca, javlja Phone Arena.

Usporedbe radi, prošlogodišnji trojac iz P10 serije u istom je razdoblju stigao do 3,3 milijuna uređaja. Huawei nije išao u detalje, pa nije poznato koji je od tri telefona (P20 Lite, P20 i P20 Pro) najprodavaniji, no u Europi im je prodaja skočila za 316 posto. Velike zasluge za to sigurno ima P20 Pro kao prvi telefon s trostrukom kamerom, koji ima i trenutno najbolje ocijenjeni sustav kamera na tržištu. 

Rast prodaje i poslovnih rezultata podigli su i vrijednost samog brenda, pa je Huawei na Forbesovoj ljestvici najvredniji brendova skočio za 9 mjesta te se sada nalaze na 79. mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kaisersosse 15.06.2018.

    kamera i baterija,ostalo nije na razini flagshipa iz 2018.Da i dizajn meni se osobno sviđa,nekom je kopija iphonax sa chinom,tj bradom ali makar u njoj ima funkcionalni čitač otiska sa gestama.Jedini problem što se kamera na smartphonima tiče je uporaba nekvalitetnih leća,uz to što su male jer moraju biti su i slabije kvalitete,valjda da ne ugroze tržište kompaktnih fotoaparata ili jednostavno tržište to još tolerira jer konkurencija stoji po tom pitanju.Recimo prednja kamera iako je 24mpix lošija znatno od konkurencije ali obavlja posao,nema bežičnog punjenja iako je poleđina staklena za takvu cijenu lošiji procesor,panel iako amoled samo je full hd plus,proširiva memorija nedostaje ali ima makar 110gb slobodnih i sl.Ali zbog kamera je poželjan i to je dovoljno za ovakve i slične i bolje prodajne rezultate jer konkurencija iako ima bolji i kompletniji uređaj,nema takav sustav kamera i to zaista prolazi.Svaka čast Huawei!!!

  • Dr.King Schultz 14.06.2018.

    Trenutno imam Samsung Galaxy A5 iz 2016, a sljedeći mobitel koji budem uzimao sljedeće godine, razmišljam si da bude ili nešto od Huawei ili LG ... Mnogi kažu da je Huawei od jačih marki mobitela nešto najbolje ''uloženo-dobiveno'' kada se gleda općenito ... Jeli to istina ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare