To je to što me zanima!

Strah od Rusa: Trump blokirao antivirusni program Kaspersky

Popularni antivirusni alat našao se na crnoj listi u SAD-u te ga više ne mogu koristiti državna tijela. No, to je izazvalo i reakciju nekih lanaca, pa ga je Best Buy povukao s polica
Vidi originalni članak

Eugene Kaspersky za BBC je demantirao da njegova tvrtka ima bliske veze s ruskom vladom te tvrdi kako njihovi softveri ne predstavljaju nikakvu prijetnju Amerikancima. Osnivač poznatog antivirusnog softvera kaže kako je Trumpov potez kojim se državnim agencijama brani korištenje njihogovog programa 'neugodna situacija' za njih. Razlog za ovakvu zabranu je zabrinutost SAD-a da je Kaspersky podložan utjecajima iz Kremlja. 

- Kad kažu da imamo jake veze s ruskim špijunima, to nije točno. Surađujemo s mnogim državnim agencijama u svijetu, pa smo tako radili i sa američkima - rekao je Kaspersky za BBC. Nakon Trumpova poteza, njihov softver sa svojih polica je povukao lanac Best Buy, ali Kaspersky kaže da imaju dobre razgovore s ostalima. Potez SAD-a kritizirali su i u Rusiji, no Kaspersky želi razbiti strah da su upleteni u sumnjive aktivnosti i poziva Amerikance porukom da su njihova vrata otvorena. 

- Nemamo tajni, ne činimo ništa loše protiv naših klijenata ili vlada - rekao je Kaspersky. Tvrdi i kako su im prihodi od američkih državnih tijela ravni nuli, no s druge strane, američko tržište im donosi četvrtinu zarade te je američkim građanima i poručio da im i dalje mogu vjerovati.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • strsljen2013 16.09.2017.

    Prvo su ga likvidirali jer je njegov antivirus otkrio njihove najnovije crve a kada ni to nije bilo dovoljno, jer je kaspersky najbolji antivirusni i antimalware i lako otkriva "njihovo smeće", sada su ga krenuli i financijski rušiti.

  • 15.09.2017.

    Ovo je za rubriku "Vjerovali ili ne"!

  • Dennyy 15.09.2017.

    Ovaj Trump je stvarno bolestan u glavu.. izgleda da mu je Kim probudio takvu paranoju da je umislio kako je cijeli svijet protiv njih.. jadni ameri, a oni samo žele "dobro" svijetu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare